Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalmata

Marketing

do skorog viđenja Zadre grade.....

a šta cekat sa nastavkon price.......evo odma cu je to petat pa ko jema volje nek cita sve skupa a ko nema a šta mu ja tu mogu jelte :)))) ma san mora ja ovo sve petat .....

Sad ce mo smotat doli livo iza Gospe o zdravlja prima moru …rivi……..prima onin cudesima ca ih je vec opisa mali miljun ljudi po internetu i svin ostalin elektronskin i kartušina medijima hehehe………a opet ja znan da cu ja nac štakod šta je drugima promaklo ……….e jerbo ja jeman niko cudno oko za još cudnije detalje .

Ovo je ovod petano samo zato ca lipo figura na ovu podlogu od bloga ,nisan ja to namjerno tija petat tod kako bi vas pila sa timen kako zapravo ovo vidin po prvi put …..e jebiga nise prije jemalo vrimena kalavat do rive i sinjavat znamenitosti ove nove …………dojmilo me se …….i to skroz……..draže mi je od ovih puvalica tod do ovega …..i sad kaže sestra da bi tribalo cekat da sunce zađe pa da se tek onda vidu svi gušti ove instalacije …….e neš gospe mi ……ala ucinit đir priko rive radi obicaja …….vidit jel zet brzo pri kraju predavanja ( doli na dnu rive-na drugu bandu) jel doveja do kraja upumpavanje znanja studentima u možđane za danas lol…. Kako bi me posla u fini kurac da on ovo cita hehehehe……..
pa onda poc posli do Kulta sasrkat cakod …..tek toliko da se ne izgubi obicaj :))))))) ali pomalo triba se dovaljat do doli …………

pozdrav suncu


Evo mudrijan opet …..mene oduševljava ovaj Kalendar sv.Krševana naokolo ove instalacije više neg ovih 300 staklenih ploca naslaganih u krug .A i cinjenica da ovo uz to ca je lipo jema i funkcionalnu svrhu …..e a cini struju …….i to je to ….korisno a lipo ……koja konbinacija.
Oli neznate ca je to calendar sv. Krševana aaaaa???? Evo u par crta – nasta je u Zadru a pronađen je (one godine kad se moja guzica pojavila na ovome svitu) ,1964 , i to u Bodleian Library u Oxfordu …..pojednostavljen receno ovo je bija prv document u kojem se astronomski podaci pisani arapskim brojevima…… uz kalendarski dil sa blagdanima i imenima svetaca, ima i astronomski dil koji prikazuje koordinate nebeskih tijela, njihove kutne udaljenosti od određenih nepokretnih ravnina, pravaca ili točaka.
E zato je sad ovod i ova slika …..jerbo ovo u instalaciji predstavlja planet o kojeme ja jeman posebno mišljenje ali nebi sad ponovo o tome ovod da loooool

mars


Ma vidi šta mi je sad palo na pamet…….jedan meni vrlo drag covik ,cija djela znan ka svoj žep, jednon je prigodon ovod lanija dok je srka Maraschino …..e baš ovod na rivi …..ma govorin o celavcu Alfredu Hitchcocku koji je lanija "To mora da je najljepši zalazak Sunca na svijetu!"…..e odma se to capalo ka zdravo za gotovo i ucinila se odma reklama o tega …….kada sunce i na drugin mistima lipo ne zalazi aaaaaaa a još ako to jemaš s kin gledat eeeeeee.
A evo kakvo je vrime mene potrevilo i kakvi sanja zalazak tod moga vidit aaaaa????

zalazak


Evo jedan pogled priko rive……a opet cu se ja nadovezat na rivu……..kako bi se dalo ovo lipo sredit …… ….je da je ovo sve skupa bilo satrano od strane saveznika kad su lipo istresli teret svojih bombardera po Zadru …..e sad a kome su to oni bili saveznici aaaaaaaaa????? Aj necu o temen iako me ta tema samo tako pece……a kome su se oni izvinili za prikomjerno bombardiranje…..a koje vojne ciljeve su oni onda gađali ……. A pošto san ja onako slobodorjeciv kako bi se reklo i pošto ja volin kresnit pa kud puklo da puklo …..jeben in mater saveznicku ……..evo odma mi je lakše :)

riva


Evo i njega ,odmara se on uz more ……..naša je svoj mir ……… blago njemu …….ma je roge naša svoj mir dok je manitaša šta in smeta sve šta je lipo……a ovi kada su prdnili mozgon pa su išli išarat našega Špiru Brusinu…….mladost ,ludost,huliganština……..ma volija bi i ne promislit da je to palo komen ca gre na faks odma tu iza….jerbo ako tako cijene svoje velikane a kud onda gre ova generacija aaaaaaaaa????

špire


Da to je on :Špire …..Spiridon Brusina (1845. – 1908.), zoolog,koji je postavio temelje razvoju biologije u Hrvatskoj……a koji je rođen tod u Zadru …..i sad je da je on proucava mekušce ma mu nije tribal ovo nacrtat ……a cili je išaran i po leđima …….osta san bez teksta.

špire


Gren ja pomalo privest ovo moje laprdanje po Zadru kraju…….ala gren još do Kroštule vazet duzinu kolaca ….ajme koje dobre kolace jemaju ……a e oplasnila mi je guica od šetanja……a i triba još zakljucno pice sasrkat na Trgu …….ispod onega sata ca neprisalno klapa od 1803.godine gori na Gradskon straži ……ono vece zvono ca su gat u donili sa Kapetanove kule tuce pune ure a ono manje šta je prineseno sa crkve sv.Lovre tuce na kvarat od ure

sat


Sad bi ja još moga ovod tupit o ovome kandelaberu velikome ca je petan tod nasti trga u spomen na sto godin prve žarulje koji je replika onega iz onega vrimena ma eto necu :))))) ali tek toliko da se zna da se u Zadar vodilo konta o javnon rasvjeti još od daleke 1520 .godine …..a od 1771. Grad jema stalnu nocnu rasvjetu …..1860. poceja se grad osvitljavat sa 300 svic na petrolj……..a bija san reka da necu ,a nu opet san se nadoveza looooool .

trg


Je evoovo mi je jedno od najdražih mista za srkat jutarnju oli pozapodnevnu kavu ……cili trg mogu sinjat iz ovega kuta ……svit koji prolazi……svak za svojin poslon……svak sa svojin radostima i tugama……..

trg


A I doša je naš susret prid kraj…….a Zadre moj do skorog susreta stoj mi dobro ……a ja ti gren pomalo nazad prima istoku ……..namo je moje misto…….ali ne brini opet cu ja doc obac te …….
Nedamo mi onu vezu među nama da pukne….da se prikine……..
A sad da bi I vama bilo lakše razumit šta to toliko veže jednoga manitaša iz Trogira/Splita sa Zadron evo van ova slika pa malo promislite………ovo je 1991 godina na zadarskom predgrađu Dracevac /Ploca…..a ovi tenk je sašilo smo tako par dana prije neg je ucinjena ova slika :)))))…….e život u ovin ruševinama nekoliko miseci veže me sa tin gradon i njegovin ljudima…….. to je ona nit koja nas povezuje i koja ce nas trajno vezat ……..

dracevac


Btw….za one ca slabije vidu a i ova slika je lošije kvalitete jerbo ni bilo digitalac ka danas…….ova mona ca sve ovo škraba ovod je oni ca sidi gori na kupoli ……joj svitu moj ca je ovo lipo planjcalo kad gaje strefilo nimate poima.


Post je objavljen 08.06.2009. u 13:21 sati.