Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Novi problemi za Bilića: Čudne izjave Jurića stvorit će lom u svlačionici

Tako to, na žalost, ide u Hrvata. Kad stvari krenu u pogrešnom smjeru, nastaju problemi. Iako nas je Bilić odmah nakon utakmice i jučer na druženju s novinarima umirivao kako bod protiv Ukrajine nije neuspjeh te da smo još u igri za drugo mjesto i doigravanje za SP 2010. čini se da je nestala idila po kojoj je hrvatska nogometna reprezentacija nadaleko poznata. Priča počinje nekoliko dana prije zagrebačke utakmice s neugodnim Ukrajincima kada je veznjak kockastih Ivan Jurić u razgovoru za jedne dnevne novine izrekao nekoliko čudnih rečenica:

“Ne znam što je bilo Biliću da me pozove, nisam ja neki nogometaš. Nikad neću povjerovati da sam marka, nedostaje mi mnogo toga, ali trudim se biti kompletan.”

“Hrvatska je dobra, ali nismo jaki, još manje top. Na kontinentu se ne možemo uspoređivati sa Španjolskom, Italijom, Engleskom, Nizozemskom.”

“Na poziciji defenzivnog veznog cijenim Mascherana, Sennu, Essiena, klasa je De Rossi. Niko Kovač? I on je, poput mene, limitiran. Ipak je ostvario super karijeru.” – govorio je Jurić i u najmanju ruku začudio sve.

Kako su neuspjesi na terenu najbolji lijek za izbacivanje negativnog mišljenja, na reakciju nekog od Jurićevog suigrača koje je on prozvao nije trebalo puno čekati. Očito, najviše razočaran i ljutiti bio je novi kapetan, ali i brat spomenutog Nike Kovača, Robert Kovač koji je više sebi u bradu, a manje novinaru dnevnih novina razočaran rekao:

"Kako smo i mogli dobiti kad nas ima “limitiranih”?! U svojoj igračkoj a pogotovo reprezentativnoj karijeri nikada nisam doživio da jedan igrač iz udarne postave tako govori o svojoj momčadi, o svojim suigračima!"

Nije trebalo dugo da se dešifrira kome je trebala biti namijenjena ta poruka. Kovača mlađeg ili je jedinog pogodilo to što je Jurić pričao ili je on jedini koji je u trenucima nacionalne tuge zbog izbjegnute pobjede jedini imao snage da se na svojevrstan način suprotstavi Jurićevim otrovnim strelicama. Možda uistinu veznjak talijanske Genoe i kockastih nije mislio ništa loše, možda je to bila neka vrsta šale, ali, čini mi se, izazvala je probleme unutar svlačionice. Bilo bi dobro kada bi to ostalo samo na relaciji Jurić – Kovač mlađi, jer bi problem bio i puno brže riješen. Velika će frka nastati ako se većina igrača povede za svojim kapetanom i stane protiv Jurića, igrača u kojeg Bilić puno vjeruje.

U svakom slučaju, pred izbornikom Hrvatske teški su dani. Južna Afrika nam sada izgleda puno dalje nego prije nekoliko dana, igra nam nije opasna i kvalitetna kao inače, na problem s izostankom Eduarda već smo navikli, a sada se pojavio i verbalni sukob najiskusnijih igrača. Sada će trebati pokazati veliko znanje i dokazati kako pozivi velikih klubova nisu slučajni.

Post je objavljen 08.06.2009. u 11:50 sati.