Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrhb

Marketing

'DOĆI ĆE VRIJEME BLAGOG NARODA'


S nekim analizama nadolazećih predsjedničkih izbora u RH sam možda i uranio, e kako bi skromno pokušao preko ovog, ne baš čitanog (i drugog, puno posjećenijeg) bloga, potaknuti nešto dužu i ozbiljniju (pred)kampanju. Najvjerojatnije slučajno, u nekim aktualnim medijskim analizama mogućih kandidata, mogu se prepoznati moje stare varijacije na temu (ne)mogućnosti Sanaderove kandidature, (ne)izglednosti Primorčeve kandidature i pokušajima traženja zajedničkog Mesić-Sanaderova kandidata, prihvatljivog 'antifašistima' i 'normalnim' hadezejcima i esdepejcima.

U međuvremenu smo imali lokalne izbore, nakon kojih su svi, pa i nesretni Djapić, proglasili pobjedu svojih STRANAČKIH kandidata?! A što se zapravo zbilo?
Istra je glasovala po uhodanoj shemi, kao i sredine u kojima nije bilo kvalitetnih alternativa SDP-u i HDZ-u (Makarska, Zadar, Gospić, V. Gorica, Sisak, Vukovar, Trogir...).
SLAVONIJA se INATILA, DALMACIJA PRKOSILA, a u Zagrebu je 'lijevi' Bandić uz pomoć još lijevijeg Kregara gurnut bar u centar, ako ne i desno, pa su njegovu frakciju SDP-a podržali brojni izvorni HDZeovci, dezorjentirani i iscjepkani pravaši (skoro 20 % glasova su 'rasule' liste Rojsa, Nacionalnih demokrata, T. Jelića, M. Rožića itd.). Pametnima dosta!

Biračko tijelo u današnjoj RH se ne dijeli na 'lijevo' i 'desno', 'komunističko' i 'nacionalističko', 'konzervativno' i 'liberalno', nego ZADOVOLJNO I NEZADOVOLJNO, nemali broj činovnika ovisnih o stranačkim oligarhijama i golema većina prerano umirovljenih, u prvi mah zadovolj(e)nih, danas frustriranih i razočaranih branitelja, invalida i stradalnika Domovinskog rata, veliki broj nezaposlenih i što je još gore, mladih spremnih na novi val emigracije.
Mediji, po zadatku, još uvijek pokušavaju neke stranačke kandidate podmetnuti kao OSVJEŽENJE na političkoj sceni ('sarkozijevski' Karamarko, 'karizmatski' Primorac, neovisni intelektualac Josipović...), zaboravljajući prije svega skoro radjanje novih nezadovoljnika, tešku gospodarsko-financijsku situaciju a s tim i nesigurnost pojedinaca u društvu i društva u cjelini. Dostatan je jedan ozbiljnije organiziran pohod na ulice većih gradova, bilo studenata, bilo (ne)radnika, bilo branitelja i drugih koji će na svojoj koži osjetiti posljedni val, bolje reći tsunami repova recesije, pa da se svi spomenuti kandidati povuku pod 'šinjele' partijskih oligarhija koje ih ne će imati čim braniti.

Zato bi se moglo ukratko reći: niti je ova kriza samo ekonomske prirode (s čim se slažu svi ozbiljniji ekonomski stručnjaci), niti će ovi izbori biti samo SIMBOLIČKI izlazak rijetkih birača koji će u 'čekanju Godota' biti spremni slijediti partijske naputke bilo koje stranke ili organizacije. Izbor TREĆEG hrvatskog predsjednika će označiti budući HRVATSKI PUT, kako u nametnute euroatlantske integracije, tako i u INTEGRACIJU razbijenog, duboko podijeljenog hrvatskog društva. Stoga će narod zasigurno biti spreman, možda i iz INATA I PRKOSA, ali i iz potrebe i straha od gubitka države, i čiste egzistencijalne tjeskobe, podržati sasvim NOVO IME, neopterećeno stranačkim krugovima, političko-mafijaškim klanovima i potporom uskogrudnih tajkunsko-medijskih mogula.

Ovih dana će JAVNOSTI biti predstavljen MODEL PREDKAMPANJE kroz koju bi BIRAČI stekli uvid u kvalitet programa i integritet osobnosti budućih kandidata i navlastito onog koji bi se nakon takve kampanje i neke vrste pred-izbora u svih 20ak županija, s pravom mogao predstaviti kao NARODNI KANDIDAT. Samo nakon tako provedene procedure tzv. 'desnica' i svi razočarani svojim stranačkim oligarhijama, mogli bi izbjeći priču o 'rasipanju glasova', o nepostojanju kvalitetne, legitimne ALTERNATIVE stranačkim kandidatima. Neka me netko uvjeri zašto bi primjerice dr. M. Tudjman, dr. J. Jurčević, pa i Ivo Banac ili neki mladići koji se kane kandidirati (D. Golubić, M. Frančisković,...), ignorirali ovakav model PREDIZBORA, nakon kojih bi svi kao jedan stali iza onog koji bi u svim županijama dobio najveću potporu nazočnih. Zapravo se možemo zapitati za čije interese rade akademici, intelektualci, neke Udruge i brojne strančice, koje favoriziraju isključivo i pod svaku cijenu - svaki svoje ime. Tko jamči bilo komu da se može predstavljati kao kandidat USPRAVNE HRVATSKE, kao NARODNI KANDIDAT, kao suverenist naspram slugana, ako ne želi proći TEST svoga naroda?? Ne znam zašto se i katolička Crkva ne bi legalno i legitimno, bar savjetom i još uvijek nepotrošenim autoritetom, uključila u jednu ovakvu priču. Siguran sam da deseci, pa i stotine tisuća onih koji su prošli katoličke seminare duhovne obnove kod vlč. Suca, fra Z. Linića i naših drugih duhovnih vođa, ne žele FAŠISTU predsjednika, kako možda svojim zahtjevom za kandidatom ANTIFAŠISTOM implicira aktualni predsjednik Mesić. Ali sam jednako tako siguran da ta brojna vjernička 'masa' ne želi ni 'novog Mesića' ni razne potrošene političare koji su nas i doveli u situaciju ekonomske i duhovne pustinje, propovijedajući o EU kao Obećanoj zemlji, do koje se 'usput' moradosmo odreći i prvog predsjednika i svojih najboljih sinova, generala i branitelja kojima možemo zahvaliti na stvaranju i obrani Domovine, e da bi nam na koncu oteli i 'lonce misirske', i primili nas kao 'niže od sebe'.

Bogoljublje, Čovjekoljublje, i Domoljublje su vrednote koje zadnjih desetak godina nisu čuvane ni u kakvim državničkim ni stranačkim resorima, pa ni po crkvenim sakristijama. Sve ono po čemu još uvijek jesmo to što jesmo, sačuvala je naša MLADOST i branitelji (koji se nisu predali), na koncertima M. P. Thompsona i naša, iako umorna i prevarena, IZVANDOMOVINSKA HRVATSKA. Prepoznaju to dr. Pavuna, dr. Djikić, i tisuće Hrvata sveučilišnih profesora po cijelom svijetu, prepoznaju svi naši svećenici po svijetu, čuvari narodnog blaga, običaja i hrvatskog jezika, preoznaju i mnogi naši elektronski mediji. Siguran sam već sad da bi M. P. Thompson (i ne samo on) bio spreman javno podržati, ako treba i nastupati po cijeloj Hrvatskoj, za jednog takvog NARODNOG kandidata. Siguran sam - DOĆI ĆE VRIJEME BLAGOG NARODA (V. Koroman)!!!

Sve drugo bila bi samo nova prijevara i nastavak današnje agonije u koju su nas dovele, s manje ili više odgovornosti, sve dosadašnje političke 'elite'.

Post je objavljen 07.06.2009. u 14:21 sati.