Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Uspješno organizirano predavanje

Protekla dva tjedna prošla su mi u novostima na poslu i pojačanoj aktivnosti u Klubu za borbu protiv raka dojke. Na poslu još uvijek ima nekih promjena, proširenja asortimana, papirologije ko u priči. Sezona kuca na vrata, treba pripremiti što se može. A aktivnosti Zajednice žena preko ljeta jenjavaju.

U četvrtak je u našoj gradskoj vijećnici održano predavanje o prevenciji raka dojke. U organizaciji našeg Kluba za borbu protiv raka dojke i Kluba žena liječenih od karcinoma dojke GEA Pula. Organizirano kako treba, medijski pokriveno – objavama na radio Eurostaru i u Glasu Istre. Ali, recimo, nismo smjele staviti plakate na oglasne prostore u Gradu. Jer su oglasne ploče bile rezervirane za predizborne plakate. Srećom, izašli su nam u susret dobri ljudi, obrtnici, trgovci, Gradska knjižnica, Pučko učilište. Dopustiše da na njihove izloge zalijepimo plakate.

Predavanje o prevenciji raka dojke je držao dr Mario Božac, onkolog iz klinike Ars Medica u Puli. Radionicu samopregleda dojke vodila je viša med. sestra Ivanka Vareško. Na predavanje se odazvalo petnaestak žena. Puljanke su zadovoljne, kažu da je to sasma pristojan broj obzirom na doba godine. Pa, ako su one zadovoljne – zašto ne bih bila i ja. Bitno je da su sve prisutne žene pažljivo slušale o čemu je riječ, i da je svaka u ruku primila silikonski model dojke i uz pomoć i objašnjenja voditeljice radionice – opipala na modelu nekoliko različitih tvorevina. Postoji strah i odbojnost i prema temi i prema diranju silikonske dojke, toga smo svjesne mi organizatorice. Ali nećemo odustati u nastojanju da drugim ženama približimo temu i uvjerimo ih da moraju brinuti o vlastitom zdravlju i informirati se.

Zadovoljna sam. U posljednja tri mjeseca moj je Klub odradio tri projekta. Sasvim solidno. Preko ljeta ćemo prodavati majice sa Sunčicom (očekujem majice ovaj tjedan). A na jesen krećemo s predavanjima u školama, ustanovama i poduzećima te mjesnim odborima.

Post je objavljen 01.06.2009. u 11:59 sati.