Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Kamp angažovanog dokumentarnog filma

slobodna zona

Filmski festival “Slobodna zona” objavio je konkurs za učešće na drugom kampu dokumentarnog angažovanog filma, koji je namenjen učenicama srednjih stručnih škola i gimnazija u Srbiji, koji žele da prikažu filmom ono što ih u svakodnevnom životu okružuje.

Radionica obuhvata filmsku režiju, dramaturgiju, kameru, montažu, nove medije i snimanje tona, a biće održana na Tari od 12. do 25. jula 2009. godine, u okviru programa “Slobodna zona Junior”.

Osim letnjeg, imaće i zimski deo čija će realizacija biti u toku školskog raspusta 2010. godine.

U tajne pričanja filmske priče, polaznike će uvesti profesionalci iz Srbije i regiona prenoseći im znanja i veštine u vezi sa pisanjem scenarija / dramaturgijom, strukturom filma, montažom, kamerom, zvukom kao i istorijatom i karakteristikama dokumentarnog filma sa posebnim osvrtom na istoriju i primere angažovanog filma.

Najboljim radovima biće pružena prilika da postanu filmovi koji će svoju premijeru imati na filmskom festivalu Slobodna Zona u Beogradu.

Sve troškove prevoza, smeštaja, hrane i materijala za rad snosi organizator kampa.

Ideje za film (ne duži od jedne stranice) i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i ime škole) srednjoškolci/ke mogu poslati poštom na adresu: Kulturni centar Rex (sa naznakom “za Slobodnu zonu Jr.”), Jevrejska 16, 11000 Beograd.

Moguće je poslati i faxom na 011 3284534, 011 3285299 ili e-mailom na adresu srednjeskole@freezonebelgrade.org

Rok za slanje prijava je 15. jun.

Za više informacija pozvati 011 3284534 ili pogledati sajt www.slobodnazonajr.org

Post je objavljen 07.06.2009. u 09:33 sati.