Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blagotvornarijec

Marketing


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


KAKAV DUH PREBIVA U TEBI?


Čovječji duh je najveća snaga na ovome svijetu, nevjerojatno stvaralačka ili strahovito razaračka. Pa i u vlastitom životu sve je određeno duhom koji prebiva u tebi.

Nekoć i danas, blagdan duhova kao rođendan Crkve, bio je i jest prigoda za naše ponovno osvješćivanje duhovske poruke, Božjeg naloga i smisla Crkve. To nije samo "Individualni" blagdan, nego "strukturalni", blagdan na kojemu se temelji crkvena zajednica kao nositeljica i provoditeljica Božjeg naloga ovome svijetu. I nimalo slučajno ne pada taj blagdan na prekretnicu između pedesetdnevnog uskrsnog vremena i "normalne liturgijske godine". S vidika crkvene godine to je blagdan koji nas poslije uskrsnog slavlja vraća u svakodnevicu.


Takve radikalne misli i izazovi mogli bi nas uplašiti. Jesmo li mi sposobni za duhovsko djelovanje? Mogu li ja to? Što Bog zapravo traži od mene? Takva pitanja su dakako opravdana, jer nas drže u budnom stanju. Međutim, Duhovi su i Božje obećanje da će svoj Duh izliti na nas, da ćemo iz njega crpski snagu za ono što nam je činiti. Stoga valja odbaciti svaki strah, ne zadovoljavati se povlačenjem, valja se s punim povjerenjem otvarati, predavati se životu s puno ljubavi prema sebi i drugima.

Na to nas pozivaju Duhovi, to je uistinu radikalno, i čovjek može biti gotovo posve siguran da će postati predmetom razgovora i ogovaranja ako bude duhovski djelovao.


A možda za nas i za našu crkvu ne bi bilo ni tako loše, postanemo li predmetom razgovora, ogovaranja...

Neka nas u ovim duhovskim danima ispunja duh dobrote i ljubavi, optimizam i nada, Duh sveti, koje će smekšati naše tvrdokorno srce i obdariti nas najljepšim plodovima: istinskom i dubokom životnom radošću kakvu ne mogu sebi nigdje na svijetu i nikada kupiti najbogatiji ljudi sa svim svojim novcem.

Image Hosted by ImageShack.us





Post je objavljen 31.05.2009. u 09:26 sati.