Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

PelhamOrdini project: Zlatousti u stripu


Znate svi što mislim o samoreklamiranju, ali isto tako mislim da je korektno prema starim čitateljima reći što je nova s blogom. U ovom slučaju s njegovim junacima. Svakako je korektno već i radi toga što sam stvarno slabo ovdje u posljednje vrijeme, pa da vam ispričam što sam radio u međuvremenu.

Danas se Zlatousti premijerno pojavio i u stripu. Ako vas zanima, možete ga naći u Zarezu (br. 258 od 28. svibnja '09) kao autorski PelhamOrdini projekt. Linkovlja nemam, a dogovor je da (još) ne objavljujem strip na blogu, pa ću ga se i držati. Dakle, ako ste znatiželjni, morat ćete do kioska. Prijatelj slikar K. i ja predstavili smo svoj projekt prije tjedan dana u Makarskoj na MaFestu i čini mi se da smo sasvim pristojno prošli. Nikad prije ne bih rekao da je rad na stripu tako zahtjevan i velik posao, ali tako je to uvijek s poljima koje baš ne poznajete. Ipak, mi smo „sjeli“ i krenuli napraviti strip o Zlatoustom po principu „šta dete zna šta je petsto kila“. :))) Pri tom smo istinski uživali.

Zapravo, Zlatousti kojeg poznajete zahvalnost za svoj medijski život izvan mog bloga ponajviše zahvaljuje jednom drugom blogeru, meni među dražima: Bablu, Čovjeku vadičepu. Prije dvije godine u sad već nepostojećem Metrou predstavio ga je javnosti u svojoj rubrici u kojoj je predstavljao blogove. Hvala, Babl!

Kasnije se Zlatousti pojavio u new age magazinu Svjetlost u jednoj ili dvije kolumne i činilo se da je to prirodno okruženje za Zlatoustog i njegove svevremene drevne poruke o koječemu što zapitkuju njegovi bedasti učenici, ali ni to nije potrajalo.

Onda smo, spontano, baš kako je nastao i ovaj blog, sjedeći uz pivo na Kegliću rekli: hajd'mo napraviti strip!, a Zlatousti je, ako malo pogledate tu škrtu književnu formu golog, kratkog dijaloga bez i retka ikakvog opisa, idealan scenarij.

Kad sam vidio prve pasice i prve table, bio sam prilično oduševljen. Ali dobro, razumljivo je da sam oko toga malo subjektivan. Opaljeni crtež prijatelja slikara K. dao je potpuno novu dimenziju čitavoj priči, i bilo mi je kao da čitam nešto potpuno novo, a to je dosta osvježavajuće nakon što napišeš i tko zna koliko puta iščitaš stotinjak bilo čega, pa bio to i Zlatousti. A Zlatousti, molit ću lijepo, izuzmemo li Debelog Vrapca, nije bilo tko! Ne na ovom blogu. :D

Eto, strip bi se trebao manje više redovito pojavljivati, a ako bude još štogod nova, javim. :)




Post je objavljen 28.05.2009. u 17:37 sati.