Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Liburnia Jazz Festival

Na današnjoj presici Liburnia Jazz Festivala, predstavljena je lista izvođača što ćže nastupiti na programu navedenog festivala na Ljetnoj pozornici.
Prvog dana festivala, 3. srpnja, glavne zvijezde su Medeski, Martin & Wood, bend koji se kategorizira kao Jazz alternativa. Oni kombiniraju jazz sa suvremenim glazbenim ritmovima poput hip-hopa, funka i soula, a surađivali su sa John Zornom, Iggy Popom i Marc Ribotom. Osim toga oni će upravo iz Opatije započeti europsku turneju na kojoj će promovirati svoj novi album "Masada Songbook 2, The Book of Angels vol. 11, Zaebos".

Drugog dana će na Ljetnoj nastupiti Jazz Ex Tempore Orchestra. Radi se o međunarodnom sastavu koji kombinira izvođače što su sudjelovali na radionici Jazz Ex Tempore udruge Liburnia Jazz.
Uz njih, drugi dan će nastupiti pijanistički virtuoz Mario Canonge. On svira kombinaciju jazza i tradicionalne muzike francuskih antila.
I posljednjeg dana nastupit će Christian Scott Quintet. Christian Scott je mlada jazz zvijezda, prozvan kao novi Miles Davis. On svira fuziju jazza, rocka, funka, soula i hip hopa.

Uz navedeni program na Ljetnoj pozornici, tijekom dana na osam pozornica po Opatiji svirat će dvadesetak domaćih jazz izvođača. Također i ove godine plovit će jazz boat, brod na kojemu će biti jazz band što će u 19:30 kretati iz opatijskog mula te će ploviti duž rivijere. A vozit će i jazz bus, na kojemu će također svirati jazz sastav. Bus će u 17 sati kretati iz Opatije do Rijeke i nazad.
Spomenimo da će karte biti u pretprodaji od 1. lipnja. Jednodnevna karta koštat će 80 kuna, a festivalska 200 kuna i moći će se kupiti u prodajnim mjestima Eventima u Hrvatskoj, Festivalu Opatija i Turističkom uredu u Opatiji.

MT



Post je objavljen 28.05.2009. u 14:04 sati.