Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Juniorsko PH

Prošli vikend igrano je juniorko prvenstvo Hrvatske u Elementu. Okupilo se samo sedam parova - otužna brojka. U subotu je još Samobor dobio Sarajevo u majstorici za popunu prve lige pa je bilo malo punije. Pripremljeni bordovi, tri sjednice po 28 bordova, dijagrami, pretvaranje IMP-ova u VP-ove. Paralelno za prvaka Hrvatske igralo se i zagrebačko sveučilišno prvenstvo.
Prvo mjesto uzeli su Vjeko Žepić i Lara Ruso. Prva tri u dva VP-a: Gumzej i Gracin su treći a mogli su lako biti prvi. Što obračun a što i neoprezna igra protiv početnika (Metkovke su ih dobile na prvoj sjednici). Turnir je bio važan i za sastav reprezentacije, ali ne znam tko je na kraju treći par.
Igrao se Howell, Butler obračun sa odbacom. Kako u propozicijama nije navedeno što se treba raditi u slučaju ovako malog uzorka odlučeno je nakon konzultacija da se igra sa jednim odbacom zbog neujednačene sale: Gracin i Gumzej su izgubili u prvoj sjednici preko četrdeset IMP-a, dok su ostali rezultati ostali podjednaki.
Bio je žalostan odaziv na prvenstvo. Pripremljeno je puno pehara i medalja a prvaci su dobili sobe u Poreču tako da motivacije nije manjkalo. Dosta parova iz Zagreba nije se pojavilo jer su bili zasićeni igrom na prethodnim juniorskim trajalima. Iz Splita i Rijeke nije došao nitko - milsim da je termin loše pogođen. Turnir se trebao održati sredinom ožujka ali je onda prebačen na svibanj zbog nizozemskoh turnira White Huis i trajala. Prvenstvo je degradirano u događaj trećeg ranga - juniori bi prvenstveno putovali a onda bi se borili za repku.
Bilo bi lijepo da sljedeće godine ciklus priprema za repku počne sa juniorskim prvenstvom a ne naknadno po završetku kvalifikacija.

Post je objavljen 27.05.2009. u 15:55 sati.