Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Posjet Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu OS RH u Divuljama

Potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič i državni tajnik MORH-a Mate Raboteg posjetili su u ponedjeljak, 25. svibnja, Operativno vatrogasno zapovjedništvo OS RH u Divuljama i Regionalni središte za pružanje pomoći u katastrofama. Uz potpredsjednicu Adlešič i državnog tajnika Rabotega prezentaciji i obilasku Operativnog vatrogasnog zapovjedništva OS RH nazočili su župan Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut, Glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin, ravnatelj Regionalnog središta za pružanje pomoći u katastrofama Ranko Britvić i zapovjednik Operativnog vatrogasnog zapovjedništva, general bojnik Mate Obradović.

General bojnik Mate Obradović održao je prezentaciju o organizaciji i pripremama Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH za Protupožarnu sezonu u 2009. godini

Nakon prezentacije, potpredsjednica Vlade Adlešič obišla je Operativno vatrogasno zapovjedništvo, gdje je njegov zapovjednik prezentirao organizacijsku strukturu zapovjedništva (operativni sektor, sustave veza, plansko logistički dio). U obilasku helikoptera, potpredsjednica je upoznala posadu helikoptera, te bojnicu Dijanu Doboš, jedinu ženu – kopilota Canadaira. Također, potpredsjednica Vlade obišla je i Vatrogasno operativno središte Državne uprave za zaštitu i spašavanje, gdje je prezentaciju o radu istog i pripremama za Protupožarnu sezonu 2009. održao pomoćnik GVZ za priobalje Tomislav Vuko.

U svom obraćanju nazočnima potpredsjednica Adlešič istaknula je kako je za PP sezonu osigurano dovoljno financijskih sredstava. „Bez obzira na stanje recesije, financijska sredstva za uspješnu provedbu PP sezone su osigurana, a sve s ciljem kako bi se maksimalno osigurala sigurnost građana i kako bi tekuća turistička sezona bila uspješno provedena i sigurana u zaštiti od požara“, izjavila je Adlešič.

Na pitanje predstavnika medija o spremnosti zrakoplova za PP sezonu, državni tajnik MORH-a Raboteg odgovorio je da će u lipnju u pripravnosti biti svih pet Canadaira i šest Air tractora. Naglasio je kako će hangar u ZTZ dobiti međunarodni certifikat za održavanje zrakoplova.

Izvor: MORH

Post je objavljen 26.05.2009. u 11:56 sati.