Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/solinjanka

Marketing

SOLIN-GRAD OBITELJI

SOLIN-GRAD OBITELJI

Gradonačelnik Blaženko Boban primio je 15.svibnja na međunarodni Dan obitelji vrijedno priznanje pod nazivom Lokalna zajednica prijatelj obitelji za godinu 2008. Riječ je o priznanju koje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodjeljuje jedinicama lokalne i regionalne samouprave s najkvalitetnijim rješenjima i aktivnostima osnaživanja i usmjeravanja društva u pravcu stvaranja prijateljskog okružja za obitelji i djecu.
Povjerenstvo za odabir obrazložilo je dodjelu ovoga priznanja našem gradu činjenicom da je najmlađi grad u državi, dobni prosjek stanovnika Solina iznosi 34,3 godine, te da već niz godina bilježi izraziti demografski prirast stanovništva.
-Na području grada prebiva velik broj mladih obitelji zbog čega su se gradske vlasti trudile u svojoj politici biti što više socijalno osjetljive prema najpotrebnijima, a istovremeno otvoreni prema mladima. Uz to su nastojale učiniti sve kako bi svim svojim građanima osigurali što ugodniji život, i to kroz veliki broj raznovrsnih i kvalitetnih socijalnih, društvenih i komunalnih usluga-stoji u navedenom obrazloženju.
Svečana dodjela priznanja održana je u Zagrebu, u velikoj dvorani Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a Solin je dobivanjem ove laskave titule još jednom opravdao svoj status Grada-prijatelja obitelji.


M. B. J
Ps. Ovaj tekst je preuzet iz Solinske kronike. Donosim ga kako bi iskazala svoj ponos što živim u Gradu obitelji. Zahvaljujem se Bogu na tome!

Post je objavljen 26.05.2009. u 10:35 sati.