Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kvarner-ds

Marketing

I volte su gotove

Radovi napreduju brzim tempom. Nisam htio daviti sa svakom novopostavljenom ciglom nego sam čekao da mogu pokazati nešto konkretno. U ovom slučaju to su volte i nadvoji. Sjećate se izjave da nadvoje ne betoniramo već koristimo gotove? Krivooo! Naime nigdje nismo uspjeli naći (kupiti) gotove nadvoje. Svugdje su nam rekli da je potražnja jako mala i da ne naručuju. Još jedan dokaz koliko prihvaćamo novine. Ako je moj djed zidao zidam i ja.
No što je tu je. Majstori zašalovali nadvoje i riješili problem.
Posebna su priča volte. Zašto bi bilo jednostavno kad može biti ... Naš arhitekt ih je nacrtao iz elipse (što je posebno i naglasio)! Dakle volte nisu iz kružnice. Majstor je prvu nacrtao odlično dok je oko manje do izražaja došla likovna duša moje supruge kiss Uzela kredu u ruke i nacrtala majstoru na podu kako želimo. Da nije bilo toga imali bi nekakvu špičastu elipsu cry Ne smijem biti zločest već moram naglasiti da je majstor stvarno želio da volta ispadne čim bolja i stvarno se potrudio udovoljiti nam. Ostale tri su mu ispale super thumbup Još jedan detalj. Prilikom salijevanja volti razrezao je serklaž kako bi volta i stup te serklaž bili kompaktna cjelina.
Da ne ostane sve na riječima eto nekoliko slika!

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Danas su majstori ocrtavali stepenice i pripremali se za šalovanje. I tu smo malo zakomplicirali jer nećemo imati klasično podestno stepenište.
Krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna tjedna zalijevamo ploču. Prije toga će električar provući sve moguće bužire kako bi sebi (i nama) olakšao život i daljnje radove.
Toliko za sada. Za sva pitanja stojim na raspolaganju.

Post je objavljen 25.05.2009. u 21:25 sati.