Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Perzejeve pustolovine u Puli

Pula

Protekli vikend se u Puli održavala manifestacija 8. Dani antike. U sklopu tih dana, ugostili su Puležani naš umaški muzej i dramsku sekciju Društva Naša djeca. Bijaše to prilika da se Pula upozna s umaškim festivalom antike Sepomaia Viva.

8. Dani antike Pula

8. Dani antike Pula

Pored štandova s proizvodima antičkog štiha – muzejsko trgovište, uređena je na Forumu (glavnom gradskom trgu rimske Pule) i igraonica za klince zainteresirane za istraživanje antičkog doba u našim krajevima,

8. Dani antike Pula

te održana predstava Perzejeve pustolovine. Lani je predstava igrana u Umagu, na stepenicama Vijećnice u Gradskom vrtu. Ambijent pulskog Foruma dao je predstavi poseban čar. Lepršave halje i bose dječje noge u laganoj obući, glazba prilagođena vremenu radnje – izvrsno su se uklopili među stupove Augustova hrama.

DND Perzejeve pustolovine u Puli

Očekivali smo daleko više publike, ali paklena vrućina koja je vladala u to doba (17.30 a pržilo sa svih strana) privukla je nas pedesetak. Neki su se smjestili ispred same "pozornice" a neki ostadoše zaklonjeni tendama obližnjih kafića i slastičarni. Prije i poslije predstave prodefilirale su Forumom tri svadbene povorke, srećom – jedni drugima nisu smetali. Uslikah jednu posebno veselu mladenku, neobično odjevenu.

Vesela mladenka

Nakon predstave, Mlađu ostavismo s glumačkom družinom, oni ostadoše još odgledati gladijatorske borbe u Areni. Vjerujemo da je događaj bio izuzetan, ali je vrijeme bilo baš teško za disati, temperatura se digla preko 30°C i nas troje se pokupismo odmah kući. Zatvorene škure i klima programirana da rashladi stan prije našeg povratka učiniše potkrovlje oazom ugodne svježine.


Post je objavljen 25.05.2009. u 17:19 sati.