Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sloga-bukovica

Marketing

Okrugljača 12. susreti folklora

U subotu su u Okrugljači održani 12. susreti folklora, na kojima su uz domaćine, kulturno umjetničku udrugu "Graničar" nastupili: KUD "Gračanka" iz Starog Graca, KUD "Seljačka sloga" Špišić Bukovica, KUD "Podravka" Starogradački Marof. KUD Šandrovac i KUD iz Kloštra Podravskog.
Susrete je otvorio Ivica Lulić, aktualni načelnik općine Špišić Bukovica, koji je s brojnom publikom uživao u raskošnom koloritu narodnih nošnji, pjesama, kola doskočica, te uprizorenja podravskih svatovskih običaja, te je sa suprugom odgledao cijeli program, ali i plesao cijelu večer nakon službenog dijela programa.
Uviđavni domaćini Okrugljače stvorili su izvrsnu atmosferu za sve izvođače u dupkom ispunjenom mjesnom domu.
Nakon izvođačkog dijela programa, nastavljeno je druženje duboko u noć, uz pjesmu i glazbu, te pomno odabrana narodska jela i izvrsne domaće kolače, u čijoj pripremi, serviranju, kao i financiranju je sudjelovala cijela Okrugljača.
Naša Sloga nastupila je sa 11 plesačkih parova i 6 tamburaša uz neizostavne najmlađe petogodišnje članice Petru i Lanu, koja sudjeluje u izvođenju žrtvenog običaja "Lojtrice". Domaćini Okrugljače nisu krili zadovoljstvo što smo im došli u goste. Sve je posebno impresionirao naš mladenački prosjek godina i velika ozbiljnost i usredotočenost interpretacije. Dok većina ostalih društava muku muči kako privući mlade, nama lokalne pozornice postaju tijesne za razigranu, prpošnu mladost, koja i nakon službenog dijela pleše i pjeva sportski rečeno: sve u šesnaest.
KUD SELJAČKA SLOGA ŠPIŠIĆ BUKOVICA

D.B.
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 25.05.2009. u 09:13 sati.