Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Anarhista uhapsen jer je spalio zastavu SAD u Beogradu!

Image Hosted by ImageShack.us

Sindikalna konfederacija Anarho-sindikalisticka inicijativa, sekcija Medjunarodnog udruzenja radnika i radnica objavila je da je danas u Beogradu uhapsen njihov istaknuti clan.

Danas je u 17:05h u Beogradu uhapsen clan Anarho-sindikalisticke inicijative Ratibor Trivunac koji je ucestvovao u protestnoj akciji koja je za cilj imala iskazivanje gnusanja nad posetom potpredsednika Sjedinjenih americkih drzava Dzozefa Bajdena Srbiji. U okviru kratke akcije, na pocetku Knez Mihajlove ulice u Beogradu zapaljena je zastava SAD-a kao simbol eksploatacije i rata, Trivunac je procitao proglas revolucionarnih antiimperijalista, a nakon toga su privedeni on i drugarica koja je kamerom snimala akciju.

Dzozef Bajden danas boravi u Beogradu kao jedan od najbitnijih lakeja krupnog kapitala, predstavljajuci sobom pravo lice krvolocne sprege politike i biznisa koja odrzava globalni poredak eksploatacije i rata. Trivunac je, zajedno sa ostalim drugaricama i drugovima, odlucio da ucestvuje u protestnoj akciji, bez obzira na blokade i zabrane, javno iskazujuci prezir prema Bajdenu i drugim simbolima americkog imperijalizma.



Ratibor Trivunac, pored redovnih obeveza u nasoj sindikalnoj konfederaciji, vec vise od dve godine obavlja duznost Generalnog sekretara Medjunarodnog udruzenja radnika i radnica, internacionale koja od 1922. godine okuplja revolucionarne sindikate iz citavog sveta. Na taj nacin privodjenje Ratibora Trivunca nije samo napad na ASI, vec na revolucionarni pokret u citavom svetu, i u tom smislu ukoliko Trivunac ne bude pusten na slobodu u najkracem roku nece izostati akcije medjunarodne solidarnosti ispred diplomatskih predstavnistva Srbije u svetu.

U ovom trenutku nasa organizacija prikuplja podatke o uhapsenima i redovno ce obavestavati javnost o razvoju dogadjaja, dok nasi advokati pokusavaju da stupe u kontakt sa nasim privedenim drugovima. U roku od nekoliko sati ce na internet adresi www.youtube.com/inicijativa biti postavljen amaterski snimak hapsenja.


kontakt: http://inicijativa.org/ info@inicijativa.org , 065/6569-738

Dodatak specijalnog izvestaca: Pre dolaska gosn. Bidena u Hyatt regency hotel obezbedjenje na svakih 6 metara!

Vanredno s'anje u BG 1, Vanredno s'anje u BG 2

post by Maniac_Secret_Service

Post je objavljen 20.05.2009. u 19:17 sati.