Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Balkanska krčma: Dinamovci vrijeđaju Split, Peroš ne želi novinare iz Zagreba!

Da kojim slučajem živimo u Španjolskoj ili Engleskoj, Poljud bi 31. svibnja pljeskom dočekao nove-stare prvake Hrvatske, a igrači bijelih bi špalirom okružili modre i na taj im način odali priznanje za osvojenu titulu prvaka.

Kako mi, nažalost, živimo na Balkanu, to se neće dogoditi. Umjesto da se protivniku prizna pobjeda i mirno prihvati poraz, naši sportski djelatnici (ne samo oni) necivilizirano reagiraju na uspjeh odnosno neuspjeh. Nakon što je u Maksimiru porazom u prvoj finalnoj utakmici Kupa vrlo vjerojatno izgubio bitku za još jednim trofejom, predsjednik splitskog kluba nekulturno se i sasvim nesportski ponio prema novinarima.

Prvi čovjek majstora s mora jednostavno nije htio odgovarati na njihova pitanja rekavši kako će to učiniti samo ako su splitski novinari u pitanju. Da je Peroš predsjednik nekog kluba u razvijenoj zemlji istog bi trenutka zbog takvog poteza bio smijenjen ili bi zbog pritiska javnosti morao samovoljno napustiti fotelju predsjednika. U Hrvatskoj se naravno niše nije dogodilo. Štoviše, u Splitu je od nekih novinara bio slavljen zbog tog poteza što još jednom pokazuje na kojoj smo civilizacjskoj razini.

Kad je taj nemili događaj s Perošem već skoro bio zaboravljen, ukazali su se neki nogometaši, ali i visoko pozicionirani članovi Dinama. Na proslavi prvaka prošle nedjelje nakon sigurne pobjede protiv Slaven Belupa, na autobusu koji ih je slavodobitno vozao maksimirskim stadionom, pričuvni vratar Dinama Ivan Kelava nepotrebno je, zajedno sa suigračima i navijačima, a snimka pokazuje da mu je društvo pravio i Damir Vrbanović, započeo vulgarnu pjesmu namijenjenu Splitu i navijačima Hajduka.

Bila je to nepotrebna mrlja na zasluženo slavlje modrih, stvar koja se, kao i ponašanje Mate Peroša prema novinarima, ne može vidjeti na stadionima u razvijenim zemljama gdje je takvo ponašanje odavno već odbačeno i neprihvatljivo. Iako težimo Europi te želimo biti dio nje i njenih vrijednosti, ovakvi ispadi pokazuju da smo još uvijek duboko u balkanskoj krčmi.

Post je objavljen 20.05.2009. u 13:51 sati.