Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Damir Tovarović u Rusiji za svjetsku profi titulu

Damir Tovarović, član splitskog kickboxing kluba „Pit Bull“, pokušat će u subotu, 23. svibnja, osvojiti WAKO PRO svjetski profesionalni naslov u full contactu u težinskoj skupini preko 94,200 kg. Njemu će se suprotstaviti Anatoly Nosyrev. Meč, koji je zakazan u trajanju od 12 rundi po 2 minute, održat će se u Rusiji, u Rostovu na Donu.

Damir Tovarović je ovogodišnji državni prvak u low kicku preko 91 kg. U full contactu je bio 4 puta prvak Hrvatske (2005., 2006., 2007. i 2008.) te pobjednik WAKO Svjetskog kupa u Salsomaggiore Terme 2006. U kategoriji u kojoj se bori, do 94.200 kg, bio je WAKO PRO interkontinentalni prvak. Naslov je osvojio 2007. u Francuskoj, u Bourgu en Bresse, nokautiravši u 11. rundi domaćeg borca Nicolasa Comteta, gorostasa teškog 130 kg i visokog 2 m. Titulu je izgubio ove godine bez borbe jer je propustio obranu naslova u Turskoj nakon nokauta u Splitu. Zato mu je svjetska federacija pružila priliku za pokušaj osvajanja upražnjenog svjetskog naslova. Ipak, taj naum neće biti ni najmanje lagan. Damirov protivnik je izvrsni Rus Anatoly Nosyrev kojem prednost neće biti samo domaći teren. Naime, Rus je trostruki svjetski profesionalni prvak po verzijama ISKA, WBKF i WKA. Također je bio svjetski i europski WAKO amaterski prvak. Aktualni je prvak Rusije, a od 95 mečeva u karijeri ih je izgubio samo 7. Oba borca su slične visine i težine, a zanimljivo je da su im i rođendani bliski. Tovarović ima 29 godina i rođen je 27. svibnja, a Nosyrev je tri godine stariji i rođen je 29. svibnja. Meč za svjetsku titulu je par dana prije njihovih rođendana. Kome će biti sretniji?

U Rusiju se putuje u četvrtak 21. svibnja, a uz našeg će borca biti njegov trener Marko Žaja i potpredsjednik HKBS-a Miljenko Kutleša koji će biti jedan od četiri suca u ovom meču.


Sretno Damire!






Post je objavljen 18.05.2009. u 23:59 sati.