Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/3lj

Marketing

Ivan Šipić i lista predvođena Jozom Saračem pobjednički preko 50%

Prema službenim podacima gradonačelnik Trilja je i nadalje kandidat koalicijske liste HDZ/HSLS Ivan Šipić koji je dobio izbore u prvom krugu osvojivši povjerenje 2350 glasača ili 51%. Košute i Trilj su odradile svoje ali ne i drugi jer je nezavisni kandidat Miljenko Marić dobio 1040 glasova ili 23,23 posto, a Slavko Kozina iz SDP-a 825 glasova ili 18,43 posto. Na izborima za Gradsko vijeće najviše glasova dobila je koalicija HDZ/HSLS koja će, prema neslužbenim rezultatima imati 11 vijećničkih mandata, HSP i SDP dobili su po 3 vijećnička mandata a HČSP i HSU po jedan. Na izbore je izišlo oko 50 posto birača, znači nešto više nego 2005. i nešto manje nego 2001.

Ukoliko ne bude odustajanja, ostavki zbog drugih obveza – što je vrlo izvjesno kod nekih HDZovih kandidata koji su vezani poglavarskim pa čak i državnim obvezama - sastav Gradskog Vijeća će biti slijedeći:
- vijećnici koalicije HDZ/HSLS: Jozo Sarač, Ivan Šipić, Ivanka Dodig-Bravić, Petar Maroš, Ante Klapež, Miško Gusić, Ana Bravić, Željana Bilandžić, Ante Kundid, Ivan Bugarin, Dragica Čović, Mijo Bogdanović
- vijećnici HSPa: Anton Vuko, Viktor Dukić, Mate Čota
- vijećnici SDPa: Slavko Kozina, Bože Grubišić, Ivan Lišnić
- vijećnik HČSPa: Ante Ivišić Vladin
- vijećnik HSUa: Veselko Gabričević.

U vijeću će na početku novog četverogodišnjeg mandata biti sveukupno 9 novih lica, i to redom Klapež, Kundid, Bugarin i Čović s liste vladajućih, Dukić iz HSPa, Gabričević iz HSUa te trojac bez kormilara iz SDPa. Ivišić iz HČSPa je novi-stari vijećnik jer je tu dužnost obnašao u mandatu 1997-2001 kad se i predvodnik koalicije HDZ/HSLS Jozo Sarač prvi put pojavio na političkoj sceni kao gradonačelnik.

Eto, prošli su izbori čiji je sažetak slijedeći:
1. potez HDZa i koaliranje s HSLSom je bio taktička prevaga, to ej svakom zdrave pameti bilo jasno
2. iako je SDP povećao broj vijećnika za 200% - s 1 na 3 – teško se oteti dojmu da su očekivanja bila znatno veća i sezala i do 6 predstavnika, i u zbilji je ovaj rezultat veliko razočaranje, neko će reći možda i debakl
3. HČSP se vratio iz mrtvih jer su dobro odradili na terenu – Gardun, Trilj i Košute pogotovo
4. HSP je potvrdio svoju dobru poziciju i prepoznatljiv rad na terenu, dobar dio mladih je glasovao za njih.

3lj.blog.hr čestita svima na uspjehu i nada se da će iduća izborna kampanja biti uvjetno rečeno beznačajna jer će zaživiti zona i riješiti se svi komunalni problemi te će preostati samo kozmetički problemi za bakćanje.

Šta se tiče ovih izbora, pokazali smo se kao vrlo dobri prognozeri, na žalost nekih kojima smo prognozirali koliko su i dobili a ne zovu se HDZ/HSLS. Promašili smo u slučaju HSSa, tj na njihovo veliko razočaranje ne toliko mi koliko oni lošim rezultatom....

Gradonačelniče Šipiću, uz čestitke na rezultatu i uvjerljivoj pobjedi te želju za što uspješnijim djelovanjem i na privatnom i na poslovnom planu, u ime čitatelja ćemo te zamoliti samo jedno: daj nam šta manje pa i nimalo razloga za profesionalnu kritiku!

Post je objavljen 18.05.2009. u 09:03 sati.