Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceanus

Marketing

Život predstavlja niz problema.
Možemo kukati nad njima
ili ih možemo rješavati.


M.S.Peck

Postoji li u problemima nešto dobro?
Naučili smo probleme gledati samo s negativne strane.Bojimo se negativnih osjećaja koji ih obično prate i pokušavamo ih izbječi.No,jedino rješavajući probleme možemo dokazati sebi,a i drugima,svoju sposobnost.Kada se problem pojavi,možemo doživjeti neuspjeh rješavajući ga,ali možemo doživjeti i uspjeh.Problem nije nesreća,on je izazov.
Omogućimo li svom djetetu život bez ikakvih problema,dobit ćemo nesretno i nesigurno dijete.
Među roditeljima postoje velike razlike u tome što i koliko očekuju od svoje djece.Zahtjevi nekih roditelja su mnogobrojni,dok drugi postavljaju manje zahtjeva ali traže da se striktno poštuju.
Istraživanja su pokazala da je djeci najbolje postavljati zahtjeve u skladu s njihovim socijalnim,intelektualnim i emocionalnim uzrastom.Takva djeca su manje agresivna,altruistična su i kompetentnija od prosjeka.Kompetentno dijete je uglavnom sretno i zadovoljno,samostalno,ne boji se novih neočekivanih situacija.
Vrlo je važno da dijete u svom životu ima probleme koje mora sam rješavati.To ga neće učiniti nesretnim,nego upravo suprotno.Svaki riješeni problem donijet će osječaj zadovoljstva,vjere u sebe i svoje sposobnosti.Roditelji jedino moraju paziti da problemi ne budu preteški,da djetetu pokažu kako se oni mogu riješiti,te da ga saslušaju i pruže mu podršku.


Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 15.05.2009. u 20:41 sati.