Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demijan

Marketing

Juri vrijeme... a ja u drugom svijetu

nešto malo od rođendanskih slikica, mislila sam da ću stići prije, no nikako.
Princeza se probudi čim ja uhvatim pisati nešto al to je valjda tak sa svom djecom...

Usput, kroz ovih nekoliko tjedana, prošla su još 3 rođendana... moje Bake, tete i moj. Zajedno smo proslavile 194. godine!

Mladi gospodin bio je i prvi puta kod zubara, dobio je DIPLOMU! Komentar zubara je bio: "da je bar više djece sa zubičima kao što su njegovi" a mama ponosnaaaaaaaaaaaaa do neba! Ni ja nisam niš lošije prošla, svake godine dođem na kontrolu i svake godine me pita zakaj sam uopće došla... ( to su plombe iz osnovnjaka.. drže već 25 godina), tak je bilo i ovaj put.

Mikela je počela gugutati, a pred 3 dana je shvatila funkciju nogu, pa se non-stop odguruje i laprda nogicama i rukicama. Veliki brat i dalje ljubi i grli, a ja sam dobila velikog pomagaća. Prekjučer mi je rekao: "mama, ako bude Mikela budna po noći, probudi me da ti pomažem, i da ne budeš sama budna s njom". Inaće je vrijedan, pomaže mi presvlačiti, animira je pravim igrokazom lutkica koje je dobila... samo ga muči to što mora stalno prati ruke i što je nesmije stalno pipkati i maziti (btw. njegovo draganje = staviti ruku na čelo i stiska je), a i Mrva ima neki osip po licu pa je bolje da se ne prčka po njoj previše.

Danas smo bile na Jarunu nas dvije, krasno sam si vrijeme našla za šetnju... 11sahata (opičila luna po sred neba), sreća pa je malena spavala i uživala u hladu i ugodnom povjetarcu u kolicima, a ja sam bila ipak toliko pametna da uzmem veeeeeeliki šešir sa sobom. Prošetale, popila bijelu kavu kod Redox-ovog igrališta kojeg, usput, više nema, no saznala sam od konobara da će ga obnoviti do 6.mj. Baš mi je pusto tamo bez dječjih glasova i šarenih sprava za ispucavanje viška dječje energije. Ljepo se oko 15h dokotrljale do doma, a u ogledalu imam što vidjeti... crvena ramena ko paradajz! Pametna ja što sam imala šešir, pokrio mi vrat i lice, pa je to ostalo pošteđeno, ali ramena i ruke... ajme joooooooooooooooooooj!
Bude prošlo za par dana... -ah pameti...

Eh i najbitnija stvar, papirologija za Mi. - obavljena, ali uz 2 tjedna pripreme i raspitivanja. Ma, koliko su to zakomplicirali da je prestrašno! Općinu obavili zajedno tata i ja. Dijete dobilo ime i sve papire, a onda dalje tata sam; u MUP po potvrdu o prebivalištu a tamo treba priložiti hrpu drugih kopija, papira ko u priči, onda sa tim papirima u HZZO, pa u Vodnikovu, pa u Firmu, i kad sve zbrojiš, trebaš više papira nego da dižeš kredit za gradnju kuće! A ako se slučajno desi da neki papir zaboraviš-gubiš dan! Pa PK kartica... sve u svemu ako ko treba šalabahter-nek mi se javi.. imam sve napisano, i gdje i kaj i koliko i formulare i linkove, i koliko gdje treba dati novaca (a ne, ne, nisam mislila na tooooooooooo, hehehehehe).

I tak, moja buhtla raste, već su joj premali bodići i sve te malecke stvarčice 50-56, u utorak idemo na kontrolu kod pedijatra, cijepljenje, pa ćemo vidjet kako će to proči, koliko je narasla, koliko je dobila na težini i kakva je motorika. Ultrazvuk kukića se čeka skoro 2 mjeseca, tak da smo na redu tek u 6.mj.
I još nešto, blažene izdajalice... obzirom da sam i ja bila neki dan na pregledu, nije me bilo malo duže, cijelu noć sam se patila i pokušala istisnuti "doručak" za moju Mrvu, dovoljan dok se ne vratim, i ne želim to više ponoviti. Još uvijek me sve boli, a radila sam sve po uputama i naputcima za pravilno izdajanje, a onda sam posudila izdajalicu.... i mislim si... ja se cijelu noć mučim za nekih 50-60ml, a s ovim čudom sam u 5 minuta toliko "izmuzla. I dalje sam uporna, i dalje nam ide sa mojom "kuhinjom", i nadam se da će tak ostati barem još 6 mjeseci, a onda-kak bude-bit će. Ali 6 mjeseci bi voljela biti pokretna menza Mrvi.

Kile idu polako, trbuh je još tu, no bude do jeseni i on nestao, ruke imam ko neki snagator, ipak svaki dan 5 kila nosakam, ponekad i po sat vremena s kratkim pauzama.
Neeeeeeeeeeee, uopće se nije navikla na ruke, samo voli bliski kontakt hehehehe.

Ak sam nekaj zaboravila, budem ja to već drugi neki put ubacila, no za sada je to to.
Uživajte u nekim slikicama-a ja, ja sam otišla malo odmoriti prije nego se probudi Gugutalica-Buhtlica!






Post je objavljen 14.05.2009. u 06:20 sati.