Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/humanitarianniskozemac

Marketing

OVO MI JE HVALA ZA SVE


UPDATE 14.05.09.
JOS JEDAN DODATAK NA MOJ POST ISPOD JE TAJ DA NETKO NE BI MISLIO DA SI JE OVIH 300 EVRA PRISVOJIO GOSPODIN TEOFIK PREDSJEDNIK HU „POMOC I LJUBAV“ IZ PULE, NE, NE, I NE COVJEK NIJE ZBOG POSLOVNIH I PRIVATNIH OBVEZA STIGAO ODNJETI NOVCE A OCITO ANTUN NIJE IMAO STRPLJENJA CEKATI.



Ako je bilo imalo sunmnje u moj povratak humanitarnog rada nakon ovog clanka u 24 sata ja definitivno nakon preko 35 godina napustam pomaganje drugima i okrecem se iskljucivo svojoj obitelji.
Evo clanka, evo izjave nezahvalnog covjeka i njegove obitelji za sve sto sam pokrenuo za njih:

„SKUPLJAO KUNE ZA INVALIDA I PREVARIO GA RADI LOŠE VIBRE!
Mario Herman pomaže invalidima. Odlučio je pomoći i Antonu Živkoviću te je organizirao humanitarnu akciju. Anton nije dobio niti kunu
Anton Živković (25) iz Pule stopostotni je invalid. Živi s majkom i bratom u vlažnom podrumu od 30-ak “kvadrata”, o čemu smo već pisali. Mario Herman živi u Nizozemskoj i pomaže invalidima u Hrvatskoj. Odlučio je pomoći i Antonu te je organizirao humanitarnu akciju “Neka svaki dan Antonu bude radostan”. Ali Anton nije radostan. Nije dobio niti kunu, a ovo iskustvo samo želi zaboraviti.
- Obećao je riješiti moje stambeno pitanje. Akcija je bila na brodu, na koji me jedva dovela majka. Rekao sam da će mi biti teško i da imam rane na nogama, ali sam došao. Nitko mi se nije obratio. Osjećao sam se ispod svakoga ljudskog dostojanstva. Pitao sam Marija što se događa, a on mi je odvratio da su svi na brodu rekli da dobro izgledam. Što sam trebao doći prljav i poderan - očajan je Anton, koji ne zna koliko su novca skupili.
Herman je kratko rekao kako je Antonu obećao 300 eura i da će ih dobiti. Kaže i da ovaj posao uspješno radi već 38 godina.
- Anton je na brodu bio tužan i pokunjen. Znam da mu je teško, ali trebaju se više angažirati oko svega. Ostavili su negativne 'vibre’ - objasnio je Mario Herman.“

Ovo mi je hvala za akciju koju sam na internetu pokrenuo za njega, ovo mi je hvala za sve lancane reakcije putem blogova, foruma, facebooka, ovo mi je hvala sto sam za njega spremao humanitarni koncert u Puli, ovo mi je hvala za organizaciju trodevnog izleta u Puli, ovo mi je hvala sto sam pokrenu druge udruge da se ukljuce u akciju za Antona, ovo mi je hvala sto sam ga branio od nasrtaja primitivaca a sve samo sto sam nakon izleta hitno otputovao zbog obitelskih i privatnih poslova u Nizozemsku i sto mu osobno nisam urucio novce vec sam te novce ostavio predsjedniku HU „Pomoc i ljubav“ iz Pule da on to ucini umjesto mene.
SRAMI SE ANTONE.
Srami se sto me lazno optuzujes da ne znas koliko si dobio novaca a tvoj ziro i devizni racun smo dali a ne moj, srami se zbog ostalih invalidnih osoba koje su bili na izletu, srami se sto izjavljujes da stobom nitko nije komunicirao a imamo i sve zabiljezeno i na kameri i na foto apratu.
Redom su stobom pricali: Ivan Pokupec, predsjednik HU „Pomoc i ljubav“ iz Pule, predsjednik HU „Mala Anja“, obitelj Sucic, obitelj Antonia iz Slavonskog Broda, obitelj Cvek iz Medimurja itd,itd,itd…nosio sam ti pivu, palio sam ti cigaretu SRAMI SE MOJ ANTONE.
SRAMI SE sto smo sve organizirali a tebi nije bilo po volji, zar te nije sram pogledat u oci Tomislavu Kostanjeveckom predsjedniku HU „Mala Anja“ koji je ostavio zenu i djete sa visokom temperaturom i dosao na brod ili Teofika predsjednika HU „Pomoc i ljubav“ iz Pule cije je djete tog dana bio na hitnom prijemu u bolnicii…ne ocito nemas ni malo srama kada takve izjave dajes u novine.
Da, rekao sam da je losa vibra ali samo da bi te dignuo jer sam vidio da su ti potonule sve lade ali vidio si mnogo invalida na brodu i kako su se svi zabavljali i bili sretni ko mala djeca no tebi ocito nije do nicega a ja ti tu ne mogu pomoci.
Kaze dragi „Bog“ pomozi sebi kako bi ti drugi pomogao ali ovim cinom ti odmazes i sebi i svojoj obitelji.
SRAMI SE kad govoris ne istinu da sam ti obecao da cu ti rjesiti stambeno pitanje, vec sam u najavi pokretanja humanitarne akcije rekao da cu pokusati izvrsiti pritisak na gradsku strukturu u Puli da ti se dodjeli adekvatni smjestaj sto mozes vidjeti u ovom LINKU.
Da li znas Antone da neke akcije koje sam pokrenuo idu dalje no od danas cu sve akcije STOPIRATI jer nazalost nisi ZASLUZIO.
Zalosno je i od 24 sata da vadi moje rijeci iz konetksta i da me nazivaju PREVARANTOM i ozbiljno cu razmisliti o podizanju tuzbe protiv istih. Ja imam dokaze i svjedoke a zalosno je da te iste novine nisu dosle na humanitarni izlet iako su bile pozvane.

Zbog svega ovoga nakon 35 godina humanitarnog rada ja ovo nisam nicim zasluzio i upravo zahvaljujuci Antonu Zivkovicu moja pomoc nazalost vise nikome nece ici.
Nadam se da si sretan zog toga moj Antone.

SVIM MOJIM PRIJATELJIMA, SVIM CLANOVIMA HUMANITARNE UDRUGE „MALA ANJA“, SVIM LJUDIMA DOBROG SRCA KOJI SU UCESTVOVALI NA IZLETU U PULI JOS JEDNOM SE OD SRCA ZAHVALJUJEM NA PREDIVNOM DRUZENJU KOJE CE MI BEZ OBZIRA NA OVO GORKO ISKUSTVO USTATI U VELIKOM SJECANJU.

OD DANAS HERMAN MARIJO NE SALJE NIKAKVU POMOC U HRVATSKU I OD DANAS PRESTAJE NA PODRUCJU HRVATSKE BILO KAKAV MOJ HUMANITARNI RAD.

SVE VAS POZDRAVLJA HERMAN MARIJO I NJEGOVA OBITELJ KOJI USPRKOS SVEMU OSTAJE NA BLOGU ALI NE VISE KAO HUMANITARAC VEC SAMO KAO NISKOZEMAC.


Post je objavljen 14.05.2009. u 12:54 sati.