Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lingua

Marketing

U vedrijem tonu....

Mene ovi Niskozemci znaju ponekad jako dobro nasmijati. Toliko nebuloza u jednoj maloj zemlji koju sami zovu " kikkerland" ilit zablja zemlja.
Eto, navodim par primjera iz novina, pa se malo i vi nasmijte !!!!

* Zastitnici zivotinja zele da se ubijanje domacih zivotinja proglasi kaznjivim. Pa zar to nije bilo i dosada? Ne.

* Seks sa zivotinjama nije kaznjiv, sve dok nije izrazito vidljivo da zivotinja pati (u tom slucaju to je zlostavljanje zivotinja, sto je kaznjivo). Ne iznenadjuje stoga da najveci producenti pornografije sa zivotinjama sjede u Nizozemskoj. Mjesecno izdaju desetke filmova na trziste.

* Ilegalno prebivanje u Nizozemskoj je kaznjivo tek onda ukoliko se radi o nezeljenom strancu. Taj status dobiva netko tko vec ima nekoliko kaznjivih djela na grbaci.

* Vracanje pokazivaca predjenih kilometara u automobilu nije kaznjivo, zato sto taj pokazivac nije obavezni automobilski dio. Oko toga se vec dvije godine pregovara na drzavnom nivou. O pregovorima je obavijesten i Donji Dom nizozemskog parlamenta. Ne zna se da li ce ti pregovori uroditi promjenom zakonske regulative.

* Samoubojstvo, kao i pokusaj samoubojstva nije kaznjivo. Pomoc pri samoubojstvu je kaznjiva.

* Ugovoreno vjencanje od strane trecih osoba u Nizozemskoj nije kaznjivo, ali ukoliko zenidbeni kandidat u vidu to odbije, " nalogodavci" (roditelji) ne mogu protiv toga pokrenuti pravni postupak.

* Upotreba ilegalnih droga nije zabranjena, iako upotreba podrazumijeva posjedovanje, sto JE kaznjivo. Savjet: dajte nekom drugom da vam " primijeni" ilegalne droge.

* Bijeg iz zatvora. Nije kaznjivo, iako zatvorenik gubi pravo na prijevremeno pustanje na slobodu. Kaznjiva je pomoc pri bijegu. Osudjeni kriminalac koji nekog drugog angazira da umjesto njega odsluzi kaznu, takodjer nije podlozan kaznenom progonu. Ako se otkrije zamjena identiteta, prvotni osudjeni mora odsluziti samo ostatak njegove prvotne kazne.

* Planiras li "srusiti" Kraljicu? Ili dignuti Euromast u zrak ??? Zakon te u tome ne sprecava, jer su misli besplatne i slobodne, osim ako te svoje planove ne dovedes do realizacije. Cak i vrlo ozbiljne pripreme za napad su kaznjive, kao sto je naprimjer kupnja uzeta da bi se " srusila" (spotaknula) Kraljica.

Eto, mali isjecak u mom prijevodu, za kojeg se nadam da je citljiv. Ne znam za vas, ali ja sam se nasmijala do suza...
Ima jos takvih " bisera" ovdje, moram ih se samo sjetiti.

Ah, da. Primjer iz prakse: Nedavno su dva eksperta na televiziji objasnjavala sto uciniti ukoliko vam netko pokusa ukrasti torbicu. Jedan je tvrdio da se torbica odmah mora pustiti iz ruku, zato jer je tvoj zivot vredniji od jedne torbice. Drugi je tvrdio da, prema zakonu, mozes reagirati primjerenim nasiljem, ali da sudac uvijek zdravlje i dobrobit pocinitelja stavlja iznad torbice, pa ne smijes nista napraviti. Na sto je jedna gledateljica izjavila da je Nizozemska idiotska zemlja i da oni mogu proglasiti njeno ponasanje gradjanskim neposluhom, ali da ako netko pokusa njoj oteti torbicu, da ce ona ici dalje od puste samoobrane.

P.S. Pikulino oko se popravlja. Sada mora nositi naljepnicu na oku samo dva sata umjesto cetiri. Ali ga je sad napao neki ekcem i gljivice na nogama od kojih mu otpadaju nokti cak i na rukama. Cemeru nikad kraja.

Pusa svima !!

Post je objavljen 13.05.2009. u 22:26 sati.