Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/happypets

Marketing

Razmislimo prije nabavke papige

Papige inaće žive u jatima.Zato ih je bolje imat barem dvije ili jednu kojoj ćete posvetiti dovoljno pažnje. Papige treba puštati da slobodno lete, svaki dan im mjenjati vodu i nadopunjavati zdjelicu za hranu, mjenjati pijesak s dna, jednom mjesečno oprati krletku u toploj vodi. Na početku pustite papigu da se privikne na vaš dom. A onda je polagano učite na ruku i glas.Svaki dan pričajte sa svojom papigom.Postoji mnogo vrsta papiga i svaka ima svoj vlastiti karakter. Informirajte se o njima i odlučite koja vam najbolje odgovara.Po meni su jednostavniji neki 'obični ljubimci'. Papige vam mogu ćiniti buku i pomalo vas iritirati.Iako neću izostaviti da čak iako ćine buku znaju i lijepo pjevati.Po ljeti papige možete špricati sa špricom ( u kojoj nije bilo kemikalija) .. Tako će se papiga ujedno otuširati. Iako će im u početku biti malo čudno, kasnije će uživati.
Za papigu trebate izdvojiti vremena.Ako tijekom dana niste doma bilo bi bolje da ne nabavljaate papigu, pa čak niti ostale slične ljubimce. Prije nabavke informirajte se o papigama.U ovom postu neću napisat što učiniti ako vam dosadi papiga i želite je nekom dati. Zbog jednostavnog razloga : Ne kupujte si ljubimca ako se nemožete brinuti o njemu tijekom njegovoh života.Ljubimci su odgovornost i treba im posvetit mnogo ljubavi, i oni ce vam vratit tu ljubav.Za papige u pocetku imajte strpljenja, dok se ne nauce na ruku, glas..Nemojte si kupit papigu ako cete mislit "joj ona moze pricat, to je bas kul." Neke papige uopce nemogu pricat.Kad odlucite imat papigu za svog ljubimca, budite strpljivi i sve ce vam se vratiti.:)


U pocetku ce vam mozda biti malo teze s papigom. ALi dajte joj vremena da se navikne.Budite strpljivi i sve ce vam se isplatiti.KAsnije ce vam biti lagano komunicirati s papigom i garantirano je da ce vas njihovi nestasluci nasmijesiti.
Post je objavljen 13.05.2009. u 07:56 sati.