Za 4 osobe
priprema: 15 min
kuhanje: 15 min
sastojci:
12 školjki
pola paketa umaka/mješavine za ribe
1 čaša bijelog vina
2 naranče
7 cl kiselog vrhnja
peršin
sol, papar
priprema:
Operite školjke.
U jednoj vodi razrijedite umak sa 50 cl vode. Staviti neka zavrije i kuhati još 5 minuta nakon što počne vriti.
Oguliti koru sa jedne naranče, naribati je, plod očistiti od svih žilica i nasjeći na komade.
Drugu naranču isjeckati na sitne kolutiće.
Osušiti školjke.
Staviti ih da se peku u zagrijanoj tavi.
U posudu sa umakom za ribe (što je temeljac) staviti vrhnje i vino. Dodati naribanu koricu, i neka se pirja na niskoj vatri bez vrenja.
Ovaj temeljac preliti po školjkama.
Dodajte komadiće naranče, zajedno sa kolutićima i peršinom.
Servirati toplo.
Jedva čekam ovo probati, a ako volite - navalite!
Post je objavljen 12.05.2009. u 11:22 sati.