Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Studenti: 22. dan blokade - bit će sigurno bar 28!

22. dan blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu - ušli smo u četvrti tjedan! U ovom tjednu - sveučilišni nastavnici idu u štrajk!

Održane su konzultacije sa predstavnicima sindikata javnih službi. Studenti će sudjelovati u prosvjednom skupu u subotu.

Kroz 20 minuta počinje sastanak nastavnika i nastavnica Filozofskog fakulteta na temu plana o "dislociranoj nastavi". Citiram iz poziva na sastanak:


Nakon niza pregovora u kojima nismo sudjelovali i odluka na koje nismo mogli utjecati, dodijeljena nam je uloga pukih izvršitelja. U dekanovu dopisu, upućenom 9. svibnja, nedvosmisleno stoji: „Radna je obveza nastavnika da održe nastavu bez obzira na broj prisutnih studenata“. Nastavnice i nastavnici Filozofskog fakulteta pretvoreni su tako u represivnu snagu sistema i moraju po svaku cijenu održati privid njegova funkcioniranja (...) Stoga je naš položaj posve podudaran s položajem studenata u blokadi: njima već danima nitko ne odgovara na zahtjeve što su ih uputili, a nas nitko ne pita odnosno nitko nas ne uključuje u proces odlučivanja. U konačnici dijelimo istu sistemsku poruku, naime, onu da nam je mjesto u učionicama, a da se dogovori odvijaju i rješenja donose bez našeg sudjelovanja.


Čitamo se još na tu temu!



Post je objavljen 11.05.2009. u 11:47 sati.