Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Sarajevski vikend iza nas


U Sarajevu je od 8. do 10. svibnja održan službeni WAKO Svjetski kup u disciplinama low kick i K1 za juniore i seniore. Sudjelovala su (samo) 92 natjecatelja iz 7 zemalja. Odmah na početku valja reći da je organizator očekivao veći broj sudionika, međutim pokazalo se da je mjesec svibanj za velika međunarodna kickboxing natjecanja definitivno prenakrcan, pa se u roku od od mjesec dana - do početka lipnja održavaju 3 svjetska kupa - u Szegedu, Sarajevu i početkom lipnja u Riminiju, a tu je i Balkansko prvenstvo krajem svibnja u Antaliji u Turskoj. Previše i preskupo u tako kratkom roku.

Stoga je već sada određeno da se sljedeći Svjetski kup u ovim disciplinama ubuduće održava prvi vikend u ožujku. I tada će osnovna ideja - stvaranja jakog turnira u ringovnim disciplinama, posebno u low kicku i K1 dobiti puni smisao.

Bez obzira na mali broj natjecatelja, predsjednik svjetske federacije dr. Ennio Falsoni izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim. Odlične borbe koje su viđene garancija su budućeg zanimanja i sportaša i publike za ovaj svjetski kup zvučnog imena "Super World Cup".

Zbrajajući rezultate, na kraju se može potvrditi da su primat na ovom kupu osvojili borci iz Srbije, koji su došli u vrlo jakom sastavu. Posebno efektnu, ali i tešku pobjedu odnio je Miloš Anić (low kick -60 kg) protiv njemačkog predstavnika Barakata Bihesa.

Pored Srba, naravno, i bosanski borci su osvojili dosta medalja, a među njima svakako se ističu Igor Emkić (low kick -81 kg) - nova nada bosanskog kickboxinga i Muamer Tufekčić (K1 -91 kg).

Što se hrvatskih boraca tiče, sudjelovala su dva kluba - KBK "UHBDDR" iz Imotskog i KBK "Ameno" iz Splita. Ostvarili su sljedeće rezultate:

Teo Šućur - "Ameno" - Split - 1. mjesto - low kick, juniori -81 kg
Toni Milanović - "Ameno" - Split - 1. mjesto - low kick, seniori -91 kg
Anamarija Maršić - "UHBDDR" - Imotski - 1. mjesto - low kick, seniorke -70 kg
Manuela Žulj - "UHBDDR" - Imotski - 2. mjesto - low kick, seniorke -56 kg
Anđela Skender - "UHBDDR" - Imotski - 3. mjesto - low kick, seniorke -56 kg

Osim hrvatskih boraca, na ovom svjetskom kupu sudjelovali su i hrvarski suci - Miljenko Kutleša u svojstvu suca i Romeo Deša u svojstvu glavnog suca natjecanja.

Inače, dio finalnih borba održan je na večernjoj priredbi u sportskoj dvorani "Zetra" i na kojoj je bilo oko 2000 gledatelja, a ista je prikazana u direktnom prijenosu na satelitskom programu Hayat. Zanimljivo je da je glavni komentator prijenosa bio Salko Zildžić - aktualni WAKO Pro svjetski prvak u low kicku, a koji se trenutno priprema za obranu titule koja će se 26. ili 29. svibnja održati u Podgorici, Crna Gora. Izazivač mu je Ivan Strugar, kojemu je Salko prošle godine u Tuzli preuzeo istu tu titulu.


Slike će biti vrlo skoro. 'Oće,'oće. ;-)))


Post je objavljen 11.05.2009. u 10:25 sati.