Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/photopublika

Marketing

moderna vremena



Često se govori o našoj malo državici kao o državi znanja. Često se u toj državi znanja daju svakojaka obećanja, pišu se svakojaki programi, predstavljaju veliki projekti, dijele obećanja... i onda sve to prvo sruše srednjoškolci s svojim viđenjem mature, a sada (OK traje ta pobuna već neko vrijeme) su se pobunili i studenti. Nije nam dugo trebalo da počinjemo osim svoje nesposobnosti uzroke bunta tražiti po drugim političkim opcijama, vanjskim i unutarnjim neprijateljima, nekim čudnim interesnim skupinama...

Naravno tu odmah nađe i moralna vertikala, osoba velike taštine građene na tome da je kao bio neka faca za vrijeme 1971 (I.Z.Č. aka čičkolina), čovjek koji će bez pardona nekog krucifirati (kapetan Laptalo) osoba koja če danas mrtvo hladno dijeliti etikete kao za i umije. A koliko zapravo sve te čičkoline i njime slični po raznim ministarstvima u funkcijama ministara, državnih tajnika, koliko svi oni demagozi u saboru koji ne lažu, već eto tu i tamo govore neistine shvaćaju današnje vrijeme? Koliko mi shvaćamo kuda ide svijet, gdje smo mi u njemu i kako bi se trebali okrenuti da nas jednostavno netko ne proguta, malo prežvače i ispljune na smrdljivi prašnjavi asfalt???
Koliko mi imamo nade da se izvučemo iz ralja svog tog prekrivenog frakcijskog komunizma za koji smatramo da je demokracija, koji nam kaže da eto sudstvo kao samostalni faktor vlasti ne smije donositi osude tjedan dana uoći izbora?? Imamo li snage, kao društvo kao jedinke, da utječemo da mijenjamo stanje stvari oko sebe? Imam li snage da nađemo nova imena?? I imaju li ta nova imena snagu, moral i etiku da nas okrenu i odvedu na sunčanu stranu ulice??

Tko su uopće ta neka nova imena koja nisu opterećena nekim stigmama bilo crnim bilo crvenim, koja su to nova imena, i kada uopće moraju biti rođena da izbjegnu etiketiranje da su izdanci nekakvih kumrovečkih i inih škola?? dokle ćemo trpjeti (kao sada su sukobu oko glavaša) svakojaka čašćenja i izvlačenjem svakojakih podataka iz biografija (kao ovo iz života šišlljagića –ja tog čovjeka ne mogu prežvakati, ali dokle će ti „naši“ oficiri iz JNA morati nositi svoju stigmu??), i dokle će se to među nama tolerirati da se takvo prozivanje ne kažnjava, dokle će se tolerirati izjave bivših sudaca ustavnog suda i bivšeg predsjedavajućeg županijskog doma koji su rekli da je jasenovac bilo zapravo izolirano odmaralište na obali save gdje se je uvježbavala mala florami ?!?!)


Mala digresije; danas je na britanac, na sajam stare krame došao g. Drvo aka Jasen ili Bukva ili Grab ili whatever i moda će neko reči mlad je pametan, obrazovan, ali može li on biti mjerodavan kao nekakav budući gradonačelnik kada je svoje (OK nije on već šofer) parkirao svoje stožerno ljubičasto vozilo marke mercedes nepropisno parkirao ispod samog znaka zabrane parkiranja – i još onak pustio upaljena sva četiri žmigavca za svaki slučaj??


Kada će nam doći pameti da trebamo gledati u budućnost, da se moramo prilagođavati, upijati znanja i tehnologije radi našeg boljitka i boljeg standarda te da moderni život nije sadržan u tome da znamo poslati SMS ili emajl s nekakvom božjom porukom ljubavi u power point prezentaciji?!?!?! kada ćemo shvatit da kad netko uputi kritiku (srednjoškolci, studenti, Đikić, zviždači) to nije političko podmetanje već ukazivanje na probleme društva i lopovluk…..




Post je objavljen 10.05.2009. u 19:52 sati.