Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Jaja u proljetnom umaku

Image and video hosting by TinyPic


250 g mrkve
300 g graška
10ak jaja
40 g maslaca
40 g brašna
250 ml vode
pola kocke za juhu
200 ml mlijeka
sol, papar, šećer
muškatni oraščić
1 čajna žlica limunovog soka


Mrkvu očistite i narežite na kockice ili kolutiće. U loncu zakuhajte vodu pa ju posolite i dodajte mrkvu. Kuhajte oko 15 min. na slaboj vatri. Kuhanu mrkvu ocijedite, isplahnite ju hladnom vodom i ponovno ju ocijedite.

Grašak skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, isplahnite hladnom vodom i opet ocijedite.

Možete upotrijebiti smrznutu mješavinu graška i mrkve, skuhajte ih prema uputi s pakiranja.


Jaja skuhajte, zalijte hladnom vodom, kad se ohlade, oljuštite ih i prerežite na pola.
Možete upotrijebiti i manje od 10 jaja – ovisno o tome koliko gladnih usta morate nahraniti. njami

U loncu rastopite maslac. Dodajte brašno i kratko popržite. Zalijte vodom i dodajte razmrvljenu kocku i mlijeko. Miješajte pjenjačom dok zakuha. Zatim dodajte ocijeđeno povrće. Kuhajte na laganoj vatri da zakuha pa maknite s vatre.
Začinite solju, paprom, šećerom i muškatnim oraščićem. Dodajte i limunov sok.

Umak ulijte u plitku posudu i po njemu posložite na pola prerezana kuhana jaja.

Po želji, odozgo posipajte nekim nasjeckanim začinskim biljem.



*Recept je iz časopisa Neue Mode, travanj.


Recepti s graškom, mrkvom i jajima
Kocke od povrća



Post je objavljen 09.05.2009. u 14:35 sati.