Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Bicikliranje u neznanju i solidarnost



Tijekom ove godine do 1. svibnja sam pretrčao 447km, a na biciklu vozio 206km. To je dosta veliki disbalans. Bicikl (mala, čitaj: mala plava) sam dosta kasno kupio (21. veljače 2009), a nisam ga ni vozio po hladnoćama, jer nisam imao opremu. No, u zadnjih 6 tjedana vozim ga redovito, barem jednom tjedno. Često to budu samo tri kruga oko Jaruna (cca 19,35km), što je nedovoljno, ali postoji konstantnost.
O bicikliranju ne znam puno, zapravo osim okretanja pedala sve drugo mi je nepoznato, a pitam se povremeno znam li okretati pedale, obzirom da i tu imam pitanja. U tom neznanju vozim lagano. Prosječni broj otkucaja srca mi je oko 130, što iznosi 70% od najveće vrijednosti.
Za sada vozim krugove oko Jaruna, jer ne znam promijeniti gumu, a koliko sam čitao, probušene gume nisu nikakva rijetkost. Također sam shvatio da je bolje voziti radnim danom navečer, jer je manje automobila.
Na kraju današnje vožnje sam stao i išao onesposobiti cyclometar, u tom trenutku mi je prišao neki biciklist. Pozdravio sam ga. Pitao me jel imam nekakav problem. Odgovorio sam da ne, da sam završio trening. Dok sam ja završavao isključivanje cyclometra, on je otišao, a da mu nisam zahvalio. Zahvaljujem mu sada (javno) na ljubaznosti, pokazanoj solidarnosti i ljudskosti. Ponekad imam dojam da živimo u vrlo otuđenom svijetu, gdje svatko gleda samo svoja posla. Dogodilo mi se jednom da sam pokušao pomoći rolerici koja je pala, a reakcija je bila takva da sam zažalio i pomislio da nikada neću htjeti ikome pomoći.

U nedjelju (nakon Medvednica treka) sam odlučio malo razgibati noge, pa sam otišao na Jarun otrčati 2km. Ne bi to bilo ništa čudno, da nisam odlučio trčati u biciklističkim hlačicama (tzv. bicke). Dok sam još hodao prema stazi osjećao sam nelagodu od uloška. Napokon sam iskusio kako je ženama u "onim danima u mjesecu". Počeo sam trčati i nelagodni osjećaj je ostao. Kroz glavu mi prolaze svakakve misli, a sve neugodne, ipak sam ja "straighter balcanicus". Na koncu sam ipak napravio dobar "reframing". Zamislio sam kako me to neka visoka i zgodna košarkašica hvata svojom velikom rukom za guzu. naughty Eto, neugodne situacije možemo pretvoriti u manje neugodne, paće, ugodne. naughty Cijelu ovu igru s bickama sam izveo da bih znao kako će mi biti na nekom duatlonu/triatlonu.


Da bih povećao svoja znanja o bicikliranju, nabavio sam knjigu J. Friela "Cestovni biciklizam - periodizacija i trening". Potrebno je još da ju počnem čitati te prakticirati naučeno.

Post je objavljen 08.05.2009. u 23:55 sati.