Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

6.5. održana press konferencija Zelene liste u Zadru

Photobucket
Treba raditi na edukaciji djece po pitanju zaštite okoliša jer će nas taj problem doslovno zatrpati, rekla je Ana Marušić, jedna od kandidatkinja Zelene liste.

Grbić-Martinović; Počnimo nadgledati kuda idu naši novci!

ZADAR - u srijedu 6. svibnja predstavljen je program Zelene liste u Zadru. Predstavnici stranke zalažu se za stvaranje biciklističkih staza, prostorne planove koji će biti na dobrobit građana a ne u službi kapitala..

- Većina ljudi iz civilnog sektora koja je na listi Zelene liste vrlo često ima problema sa transparentnošću, sa pravom na pristup informacijama. Hrvatska je donijela neke zakone međutim ti zakoni zapravo u praksi ne postoje. Projekti se šalju, aplicira se, nikada se nije znalo tko koliko dobiva, kako se troše novci iz gradskog proračuna, rekla je Atana Grbic- Martinović. Mladen Antišin ukazao je na problem ovisnosti. Ovisnici su posljedica krivog pristupa i krive politike, rekao je Antišin, inače obiteljski liječnik. Također je rekao kako će se zalagati za sport koji nije namijenjen samo „zvijezdama" već normalnoj djeci koja će izabrati klub i sport umjesto ulice.

- Nekako vladaju stari obrasci u gradu, čeka se nogometna ili košarkaška utakmica, i služeni obrasci se provlače godinama, ispraznit ćemo se kroz utakmicu-kruha i igara, to je površan pristup i trebalo bi ući u tu problematiku puno dublje, rekao je Antišin ističući kako je potrebno promijeniti kolektivnu svijest. Dodao je kako svrha sportskih klubova neće biti stvaranje nogometnih ili košarkaških zvijezda a ostala djeca se vraćaju na ulicu i "zna se što ih tamo čeka".


Kandidati sa Zelene liste smatraju da im to što su politički neiskusni nije nedostatak, također su rekli kako za izbornu kampanju "nemaju ni kune".

057info
zadarskilist


Post je objavljen 08.05.2009. u 23:01 sati.