Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/totalno108

Marketing

Totalno drukčiji


Početi ću sa poznatim hitom grupe Vještice : Totalno drukčiji od drugih. Tekst pjesme je naveden na kraju samog posta.
Sad kad sam stvarno tvoj polako palimo svijetla. Što se desilo te noći, ili možda nije noć. Palimo svijetla, pa sve da je sada i dan. Hej! Palimo svijetla. Neka sve bude vidljivo. Neka sja. Kakvog li osjećaja u nama. Što se desilo? Ništa se nije desilo. To je sada. Nema prošlosti. Sveje tu i sada. Sad smo se odlučili na to. Sad imamo pravo na to. Glagolsko vrijeme je sadašnje, a ne prošlo. Tu i sada- Palimo svijetla. Polako. To je sveti čin. To su prve dobre vijesti. Dobre su vijesti samo kada smo u svetosti, kada u njoj participiramo. Brodski kompasi sada počinju svoj ples. Kreću se u ritmu naše svete radosti. I to su dobre vijesti. Na brodu koji je naša sudbina, na brodu kojim se krećemo po valovima sudbine, pokazivači smjera kojim idemo, i kojim trebamo ići, plešu. Slobodni su da rade u ritmu. Njihova obaveza više nije stroga krutost i usmjerenost. Nešto nas drugo sada vodi, naš smjer održava istinska radost. To si možemo dozvoliti jer smo totalno drukčiji od drugih. Mi smo sveti. Mi smo Radost života. Mi smo pronašli sebe, na sebi jedinstven način. Totalno smo drukčiji, i baš po tome smo isti kao i svi koji osjećaju svoju istinskost. Mi smo istinski (sveti).
Sad kad sam stvarno tvoj, zbog nas se predaje zima. Srca više nisu zaleđena. Predala su se toplini ljubavi. Naša su srca odleđena i otvorena pa zato i izlazimo sa proljećem na dlanu. Pokazujemo to svima. Neka vide svi, a osobito oni koji su željni ljubavi. Otvoreno iskazujemo ljubav i to je naš dar za sve mlade djevojke koje su željne ljubavi. A mlade djevojke su sve djevojke ,i svi mladići, i svi željni ljubavi. Svi koji su željni ljubavi i koji su u stanju vidjeti da na dlanu nosimo proljeće, svi su oni mlade djevojke, jer su mlade djevojke najbolji nosioc simbola želje za ljubavlju. U svakom od nas postoji mlada djevojka ,ili ispunjena ljubavlju, ili željna ljubavi. I još, nešto. Oni nam vjeruju, jer smo totalno drukčiji od svega čime su dosad bili zavaravani , a bila je to samo formalno vrijednost, formalno ljubav.
Sad kad sam stvarno tvoj nema nikoga osim ljubavi, idemo bosi po predgrađu kao po plaži stižemo do prve stanice , autobusne možda, ili tramvajske?. Ali ne, ljudi, pa mi nebom hodamo naša je stanica zvijezda repatica. Zvijezda koja se giba i koja svima daje znak. Bozitj je tu. Gremo vidit mićega Isusića.
Zastali smo, za one koji vide (hoće gledati) zastali smo tamo gdje svi mogu vidjeti nebesko svijetlo. Znak sa neba je tu. Radost. I što sad da želim za sebe i za tebe i za sve ljude. Evanđelje, kao širenje radosne vijesti u prijevodu sa grčkog. Sve pozivamm samo na snijanje. Daj da se smijem. Kako? S kojim razlogom? Na koji način i iz kojeg razloga? Smijem se naprosto iz sreće, iz radosti . Smijeh od smijeha.
I sada dolazi konstatacija. Totalno drukčiji od drugih. Bravo. Uspjeli smo.
U jednoj bajci piše da djecu treba pitati kada se do odgovora o nečemu ne može doći. Njima je važno ono što istinsku vrijednost, nosi, ono to znaju prepoznati. I kako nas sada oni vide? Smiju se za nama. Prekrasna konstrukcija rečenice. Uočili su nas i smiju se, osjećaju radost i ona nesmetano izlazi iz njih, bez obzira na to što su možda primjetili na nama nešto što bi u nekim drugim okolnostima moglo biti predmet ismijavanja. Nama to ne smeta. Čak nam i godi, i svi smo u smijehu.
Zamijećeni smo. O nama pjevaju pomorci. Važni smo i kao oslonac i kao podrška i motivacija u trenucima potrage za novim. Podrška smo i motiv u trenucima neizvjesnosti koja se često javlja u potrazi za novim načinima i pristupima. Jer smo totalno drukčiji od drugih.
Ruše se zidovi, tope se glečeri. Nema prepreka. Kako im se približavama, ruše se kao da nestaju same od sebe. Prepreke su iznutra savladane. Zidovi se ruše samo našim nadolazećim pogledom, a glečeri, te ogromne ledene stijene tope se. Ne odolijevaju unutarnjem žaru koji je u nama , žaru koji se prenio na sveukupno postojanje, jer smo mi totalno drukčiji od drugih. I zato daj da se smijem od smijeha, jer smo...
I zato kažeš mi, i zato kažem ti. ..Obraćamo se jedno drugom. Komunikacija. Otvorena i slobodna srca, jedno pred drugim, bez zadrške, bez kalkuliranja. I zato smiješ se od smijeha, ha,ha, ha , smijem se i ja aha ha.

Vještice - Totalno drukciji od drugih

Uvod: E

Strofa:
A
Sad kad sam stvarno tvoj
E D
Polako palimo svjetla
E A D E
Ovo su prve dobre vijesti
A E Fism
Počinju plesati svi brodski kompasi
D E Fism E
Jer smo totalno drukčiji od drugih

Sad kad sam stvarno tvoj
Zbog nas se predaje zima
Proljeće nosimo na dlanu
Za mlade djevojke zeljne ljubavi
Jer smo totalno drukčiji od drugih

Sad kad sam samo tvoj
Predgradja postaju plaže
Hodamo bosi cijele noći
Do prve stanice zvjezde repatice
Jer smo totalno drukčiji od drugih

Refren:
D Cism A E D E
Hajde daj da se smijem od smijeha
D Cism A E D E
Hajde daj da se smijem od smijeha
D E Fism E
Totalno drukčiji od drugih

Sad kad sam stvarno tvoj
Za nama smiju se djeca
Pomorci pjevaju o nama
Dok traže puteve do nove Indije
Jer smo totalno drukčiji od drugih

Sad kad sam stvarno tvoj
Zbog nas se predaje zima
Proljeće nosimo na dlanu
Ruše se zidovi tope se glečeri
Jer smo totalno drukčiji od drugih

Sad kad sam stvarno tvoj
Zbog nas se predaje zima
Proljeće nosimo na dlanu
I zato kazem ti i zato kažeš mi
Da smo totalno drukčiji od drugih

Kraj:
D E Fism
Jer smo totalno drukčiji od drugih
D E Fism
Mi smo totalno drukčiji od drugihPost je objavljen 07.05.2009. u 23:28 sati.