Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nesvrstani

Marketing

Reality show: Izbori 2009. (Uvod)

Nesvrstani.org

Manje od dva tjedna je do izbora i ja sam po prvi put u velikim dilemama za koga glasati na njima. Na dosadašnjim izborima u mojoj bogatoj biračkoj karijeri je uvijek bila bar po jedna opcija za koju sam sa sigurnošću mogao glasat, a da sam znao da baš ti nikada neće doći na vlast. S druge strane, bio sam miran jer sam glasao za poštene i čestite ljude, a za takve vam danas, kako iz izbora u izbore vidimo, većina građana Hrvatske ipak ne glasa. Tako uglavnom ma vlast dolaze pokvareni i loši, bilo na izborima, bilo u postizbornim preslagivanjima.
Inače, sve do prije nekoliko izbora nisam bio neki pobornik prava na glasovanje, jer, kako reče Rambo Amadeus, svaka budala može glasati. Posebno nisam bio voljan glasovati na izborima za saborske i predsjedničke fotelje. No, lokalni izbori su ipak nešto drugo jer na njima, a posebno u malim sredinama poput moje, doslovno svaki glas odlučuje. Još kada se na to nadoveže iluzija kako na ovim izborima direktno biramo vlastite vlastodršce, odnosno župane, gradonačelnike i načelnike, odlučio sam se da ću ovaj put definitivno izaći na izbore i odabrati svog malog lokalnog diktatora.
E tada sam dospio u nebrano grožđe. Naime, uvidom u izborne liste (koje, btw. nikako nisam mogao pronaći na internetu) shvatio sam da mi je ovaj put izbor jako sužen.
Bolje rečeno, nikakav. Jer niti jedan od kandidata jednostavno nije pravi izbor za mene.
Stoga ću na ovim stranicama u tom smislu pokušati potražiti vaš savjet, dragi vjerni čitatelji ovog bloga (koji ste tu čak i onda kad ja ništa ne pišem ;-) ). Dajem Vam, naime, mogućnost da me argumentirano i uvjerljivo nagovorite da na izborima koji će se održati u nedjelju 17. svibnja zaokružim upravo vašeg favorita u sljedećim kategorijama:

- Izbori za župana Splitsko-dalmatinske županije
- Izbori za županijsku skupštinu Splitsko-dalmatinske županije
- Izbori za načelnika općine Podgora
- Izbori za općinsko vijeće općine Podgora

U sljedećih nekoliko postova ukratko ću predstaviti kandidate na pojedinim listićima, te razloge zašto mi se ne glasa za njih. A vi (bez obzira poznajete li lokalnu političku scenu ili ne) me pokušajte uvjeriti u suprotno jer zaista želim izaći na izbore i glasati.


Post je objavljen 06.05.2009. u 19:38 sati.