Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Sirova hrana - novih 30 dana

5.5. je završio moj prvi test od 30 dana na sirovoj prehrani. Rezultati/dojmovi su i nakon 30 dana slični onima koje sam napisao u pretprošlom postu pa se sada neću ponavljati.
Ono što sam uvidio je to da sam većinu dana unosio puno manje kalorija nego što mi je inače bio prosjek - možda 1500 do 2000 kalorija dnevno u odnosu na 2500 - 3000 koliko sam unosio na starom režimu prehrane. Razlog zašto sam tako malo unosio jer stvarno nisam bio gladan - ono što sam jeo u toku dana me je stalno držalo sitim. S obzirom da sam dosta smršavio odlučio sam da ću u narednih 30 dana svakodnevno jesti 2500 - 3000 kalorija i vidjeti kakav će biti rezultat toga. Da bi uspio pojesti toliko puno kalorija, a da ne pojedem nekoliko kilograma banana, odlučio sam povećati udio masnih izvora kalorija - orašastih plodova i sjemenki gdje očekujem da ću iz toga svaki dan dobiti nekih 30-40% kalorija. Oko 30% će biti iz banana, a ostalo iz ostalog voća/povrća.
Zadovoljan sam koliko sam naučio u prvih mjesec dana oko sirove prehrane. Ovakav način prehrane mi ne stvara stres iako se sada moram potpuno brinuti o svojoj prehrani (nabavka, priprema) za razliku od prije kad sam bio samo potrošač - a punica, mama ili McDonalds bi napravili sve ostalo.
U ovih mjesec dana želio bih još dosta naučiti - jedna od stvari koje su mi trenutne jako interesantne su uzgoj klica u kućnoj radinosti. Kada napravim neke pomake oko toga pisati ću i o tome na ovom blogu.
Uf, čovjek ogladni od pisanja posta - idem sada pojesti nekoliko banana. njami

Post je objavljen 06.05.2009. u 16:07 sati.