Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thejourney

Marketing

U koju luku ići na trajekt ili druga crtica o irskom turizmu

Nismo veslali na Inishmore sretan, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Trajekt je promijenio lučicu polaska u zadnji čas.
I iako sam kod rezervacije ostavila broj telefona i datum polaska, nisu nam ništa javili. Na sreću sam, kad smo bili pred Doolinom (lučicom iz koje smo trebali krenuti), nazvala agenciju da ih pitam kako se zove brod s kojim idemo i imala sam što čuti od prijateljice mi : "Zbog jakog vjetra danas ne krećemo iz Doolina, nego iz BalivOhna."
Ja: "?! Odakle????"
Ona: "Ba-li-vOhn."
cry 'em ti zapadno irski izgovor.
Ja:
"Samo malo da vidim na karti gdje je to... Vidim Bally..v.. Ona: "Gdje ste sada?"
Ja: "Upravo smo prošli Cliffs of Moher i približavamo se Doolinu. Može li nas brod pričekati?"
Ona: "Do tamo vam treba jedno pola sata.....Brod može krenuti u 13:15 umjesto u 13:00. Nema problema. Nazvat ću ih i reći da vas pričekaju. Ako budete imali kakvih problema, javite se. Idite na Lisdoonvarnu i onda na BalivOhn"
Ja: "Hvala! Kako se zove brod?"
Ona: "Tranquility!"
Tranquility sretan . Yes, right, baš primjeren naziv za ovo smireno iskustvo.
To nije bilo sve.
Kad sam prestala razgovarati i ponovno pogledala na kartu, učinilo mi se da se onaj Bally..v.. kojeg sam vidjela, ne bi trebao čitati kako je ona izgovorila.... Što je nisam pitala spelling....headbang?!
Tko nema u glavi, ima u impulsima. Ne budi lijena i zovi ponovno.
Već sam joj išla na živce sretan. Te sam bookirala jeftine karte, te nas čekaju, te ne razumijem zapadno-irski izgovor...
Zaključak nakon novog razgovora je bio da smo krivo skrenuli u Lisdoonvarni cry. BalivOhn je Ballyvaghan, a ne onaj drugi Bally..v.. blizu Doolina.
Brod nas je čekao.
Što zbog jakog vjetra, što zbog udaljenosti Ballyvaghana, putovali smo do Inishmorea 2.5 sata umjesto jedan, no o putovanju vam ne mogu pričati. Naime, kad sam vidjela kako se ekipica polako upućuje van na jaki, hladni vjetar jer im postaje slabo od valjanja, odlučila sam uključiti svoje oružje i prespavala dok me nisu probudili kad smo stigli.

Photobucket

Tek ovdje shvaćam kako je lijepo imati more kao naše koje je jedan veliki zaljev. Je, zna i kod nas biti valova, ali ovo ovdje i kada nije standardna nevera je strašno jako.

Što sam naučila iz ovoga?
1. Provjeri postoji li razlika u cijeni na internetu, preko telefona ili nekim trećim načinom rezervacije.
2. Zovi više puta. Postoji šansa da ti sljedeća osoba da nižu cijenu....moguće i višu...hmmm....možda da ipak ne zovem više puta?
3. Kad ti na trajektu kažu da nazoveš dan ranije da ti potvrde vrijeme i mjesto polaska, nazovi dan ranije, taj dan odmah ujutro, i sat vremena prije polaska.
4. Trajekt može krenuti kasnije da bi pričekao putnike (blaženi bili tako opušteni sretan).
5. Kad čuješ naziv mjesta u kojem se moraš pojaviti, pitaj spelling pa makar ti rekli i Dublin sretan.

Post je objavljen 06.05.2009. u 20:29 sati.