Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-udarnik

Marketing

TURNIR U ORGANIZACIJI NK CONCORDIA

U petak 01.05.2009. prstići NK Udarnika nastupili su na turniru u organizaciji NK Concordia za godište 2000. Dolaskom na stadion već su se počele odigravati utakmice prvog kola gdje je bila prava atmosfera. Naši su igrači već tada osjetili čar turnirskog nogometa. Natjecanje je organizirano u dvije skupine po šest ekipa gdje igra svaka sa svakim po 12 minuta. Pobjednici skupina odmah igraju finale, a drugoplasinare momčadi igraju za treće i četvrto mjesto.

GRUPA A
NK Zagorec
NK Fotex
NK Špansko
NK Dubrava II
NK Sesvetski Kraljevec
NK Tekstilac

GRUPA B
NK Udarnik
NK Dubrava I
NK Concordia
ŠF Piksi (BIH)
NK Dinamo
NK Čulinec


1.KOLO : NK UDARNIK - ŠF PIKSI

U prvom kolu sastali smo se sa ŠF Piksi iz BIH o kojima putem interneta saznajem da je to jaka škola nogometa i koji su svako malo negde na turniru. Prva utakmica na turniru određuje nastavak turnira zato nam je trebala pobjeda. Tako su i počeli igrati. Stvarale su se prilike i protivnik je imao velikih problema s iznošenjem lopte na našu polovicu. Napokon je iz jedne akcije Leonardo pogodio gredu koja se vjerojatno i danas trese, lopta u visokom luku leti do ruba kaznenog prostora gdje Fran iz voleja pogađa golmanov desni doljnji kut za vodstvo od 1:0. Kaos na tribinama i gromoglasna podrška roditelja samo je još više dala snage našim igračima. U drugom poluvremenu i dalje stvaramo veliki pritisak na goste iz iz jednog kornera Filip glavom pogađa za 2:0 te su nakon toga uglavnom umirili protivnika. Nakon kraja utakmice tri osvojena boda i iščekivanje utakmice protiv vrlo jake ekipe NK Dubrave I.



Nakon odigranog prvog kola turnira započeto je službeno otvaranje turnira.




2. KOLO : NK UDARNIK - NK DAUBRAVA I

Poslije odmora stiže utakmica protiv NK Dubrave I. Pravi derbi gdje i jedna i druga ekipa ima svoje prilike. Sve se lomi oko sredine igrališta i oba sudionika u susretu igraju vrlo oprezno. Tko uzme tri boda vjerojatno nastavlja igrati turnir poslije odigranih pet kola. Kad smo svi mislili da će utakmica završiti bez pobjednika, rodila se jedna prilika s lijeve strane u kojoj Leonardo ubacuje loptu u šumu igrača pred golom NK Dubrave. U toj gužvi najbolje se snalazi Filip koji zabija glavom za konačnih 1:0, jer je sudac odmah svirao kraj. Veliko veselje naših igrača koji znaju da su osvojili važna tri boda.



Nakon svake utakmice uslijedio je zasluženi odmor.




3. KOLO : NK UDARNIK - NK CONCORDIA

Uslijedila je utakmica protiv domaćina turnira koju nažalost nas nekolicina nije mogla gledati jer smo morali peći roštilj za igrače i naravno roditelje. Znam samo da je utakmica završila 3:0 za NK Udarnik. Golove su postigli Krešo i Filip 2 gola. Jednostavna računica poslije utakmice je ta da imamo 9 bodova te da nismo primili niti jedan pogodak. Slike s ove utakmice nemam, pa kad ih prikupim stavljam ih.




RUČAK KOD HELENINIH RODITELJA

Nedaleko igrališta NK Concordia žive roditelji od Helene Janječić koji su nam izašli u susret te nam omogučili da kod njih možemo boraviti nakon utakmice 3. kola. Imali smo pauzu od nekih 3 sata, te smo Danijel ( ZET gore navedenih domaćina), moja malenkost Kumrle, Drags i Lošmi nakon druge utakmice krenuli pripremati ručak. Helena i Danijel su sponzorirali meso, a mi ostali piće. Taman smo ispekli meso a već su počeli pristizati naši igrači i svi roditelji. Već vidljivo gladni, klinci su počeli mlatiti po klopi i vrlo brzo su sve počistili sa stola. Umjesto da poslije ručka malo odmore, oni odmah uzmu loptu te se malo igraju na obližnjoj livadi. Vrlo brzo prođe taj odmor i moramo se zaputiti nazad na turnir.



4. KOLO : NK UDARNIK - NK ČULINEC

Nakon potrebnog ručka i odmora uslijedila je jedna lagana utakmica protiv NK Čulinec. Odmah na početku nekoliko golova tako da trener Marko Rus može promjeniti pola ekipe. Sada već i moja koncentracija popušta tako da sam samo zapamtio da su Marko i Leonardo zabili po jedan gol, a utakmica je završila 6 : 0 za NK Udarnik. Negdje su mi nestala četiti gola ali i to će se naknadno saznati. Nakon odigrane utakmice znamo da prolazimo skupinu dalje bez obzira na ishod protiv NK Dinama. Napokon sam saznao da su golove zabili Lukas, Leonardo, Filip 2X, Marko i Tarik.



5. KOLO: NK UDARNIK - NK DINAMO

Već vidljivo umorni došla je utakmica s Dinamom. Snage smo imali za prvih pet minuta gdje smo ih stisnuli na njihovu polovicu. Nekoliko prilika i nedosuđene penal u našu korist vjerojatno je utjecalo na nastavak susreta. Ne kažem da bi pobjedili Dinamo, jer bi to bilo jako žalosno da jedan seoski klub pobjedi takvu školu nogometa, već govorim o tome da kad ne iskoristiš svoje prilike naravno da će te takva momčad kazniti. Iako smo izgubili 0:7, mogu naši igrači s terena izaći uzdignutih čela jer su pružili pravu partiju.



UTAKMICA ZA 3. MJESTO

Iako smo bili drugi u skupini po turnirskim pravilima bi trebali odigrati polufinalnu utakmicu s prvim iz druge skupine. Međutim to na ovom turniru nije bilo pravilo, već smo odigrali utakmicu s NK Zagorec koji je isto bio drugoplasirani u drugoj skupini. Utakmica puna naboja, nervoze a i umor je dao svoj prilog ovoj utakmici. S malo više sreće i snage priveli smo utakmicu do kraja zabivši pet golova u protivničku mrežu. Golove zabijaju Lukas, Krešo; Filip i Fran 2 gola.
Nakon sudačkog označavanja kraja utakmice velika erupcija oduševljenih navijača NK Udarnika koja je kroz cijeli turnir pokazala ostalim roditeljima kako se navija za svoj klub. Osvojeno 3. mjesto na prvom turniru ovakvog tipa velik je uspjeh na prstiće NK Udarnika kao i za njihovog trenera Rus Marka koji je zaista pokazao da se ovakvim radom na treninzima može puno postići. Dokazao im je da su ekipa koja se i s puno jačim nogometnim klubovima može boriti i pobjediti i usadio im je veliku disciplinu.
Još jednom velika Vam hvala prstići NK Udarnika što ste nam pružili takve dobre igre da smo i mi ponosni na Vas. Naravno i velika pohvala za trenera Marka Rusa koji tek sada može reći da je stvorio pravu ekipu uz puno truda i zalaganja. Od silnog uzbuđenja za vrijeme utakmice, ne mogu vjerovati da nisam uslikao niti jednu sliku s utakmice za treće mjesto, ali budem ih ja prikupio od drugih roditelja. Slike prikupljene.




Kad se sve zbroji prvi na turniru u organizaciji NK Concordia je NK DINAMO, drugi je NK ŠPANSKO i treći na turniru je NK UDARNIK. Na podjeli medalja i pehara prisustvovao je i Igor Bišćan koji je uručio i pehar za najboljeg strijelca turnira igraču NK Udarnika Filipu Brzoviću. Bravo Fićo, pored takve konkurencije iz drugih klubova. Malo mi je i fotoaparat zblesirao pa su i slike malo lošije kvalitete ali ću to uskoro ispraviti.



Naravno da je tu moralo uslijediti slikanje a na kraju smo se vratili u staru, već dobro znanu bazu kod Heleninih roditelja gdje smo još malo proslavili te im zbog toga zahvaljujem.














Post je objavljen 02.05.2009. u 12:18 sati.