Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thejourney

Marketing

Koliko platiti trajekt za Aran islands ili crtica o irskom turizmu

Drrrrriiiin, drrrrriiiin, drrrrrriiiin.
Veseo ženski glasić odgovara na drugoj strani linije: „D.... Ferries, dobar dan!
Ja: „Dobar dan. Htjela bih ovu subotu ići na Aran islands i interesira me kada vozite poslijepodne, treba li rezervirati unaprijed i koliko koštaju karte. Četvero nas je. Išli bismo na Inishmore, ali možda i na jedan od od preostala dva otoka ako se može iskombinirati u 2 dana.
Veseo ženski glasić: „Da, vozimo popodne u 1 i 5. Povratna karta do Inishmore-a košta 40 € po osobi, a možemo napraviti i neku ponudu ako hoćete ići na Inishmore i Inisheer.“.
Objasnila mi je lijepo sve kombinacije.
Ja: „Jeste li rekli 40; 4 0?
Veseo ženski glasić: „Da, 40. Nije nužno rezervirati unaprijed, ali mogu vas predbilježiti tako da se ne dogodi da odemo bez vas.“
Ja: „Hvala puno, ali moram vidjeti s ostalima hoćemo li u 1 ili 5 pa ću vas nazvati kasnije da potvrdim.

Cijena mi je bila čudna jer sam prije gledala razne firme i ostalo mi je u pameti nekih 15 - 20 €. Pomislila sam da je to možda bila cijena u jednom smjeru, ali svejedno.
Provjerim na njihovom site-u gdje sam našla broj i imam što vidjeti....Pod Booking Online, cijena povratne karte za Inishmore je 15 €!!!! Nisam na to ni išla jer odmah na stranici gdje je vozni red piše da ih treba nazvati dan prije polaska da se provjeri kada točno voze i tako to.
Ne budi lijena, nazovem ja ponovno. Nitko se ne javlja, nego se uključi sekretarica koja mi se ispričava što se nitko ne može javiti i kaže mi broj mobitela na kojega da zovem za daljnje informacije. Nazovem i odgovara mi muški glas. Izverglam cijelu priču s početka da vidim što će mi on reći i imam što čuti sretan:
"Cijena povratne karte za Inishmore je 35 €, a popodne vozimo u 1." zujo
Ja: "Nemate ništa kasnije?"
Muški glas: "Ne. Koliko vas je?"
Ja: "Četvero."
Muški glas: "Možemo se dogovorit za oko 4."
Ja: "Ma dobro, mislim da ćemo stići u 1.". Mislim si...sigurno je sigurno, to je jedino vrijeme u kojem se informacije poklapaju.
Ja: "Nego, kako to da je cijena karte 35 €, a na internetu vidim 15€?" (35 = 15 x 2.333333)
Muški glas se uopće nije zbunio, nego je spremno odgovorio: "To je cijena kad se plaća preko interneta. Samo napravite sve korake i cijena će biti 15." zujo.
Ja: "OK, kupit ću na intenetu i vidimo se u subotu! Hvala! Bye!" sretan

Kao što vidite, svi smo cijelo vrijeme bili jaaako polite i srdačni jer tako to biva u irskim poslovima pa makar mi pokušali prodati 2.5 puta skuplje. Nisu uspjeli, ali očekujem da će, svejedno, biti srdačni i kada dođemo.
I sve je to Irska. Možda je nekada zbunjujuća, ali s vremenom sam se naučila komunicirati polite i onda kad bih im najradije skresala svega za ovakav pokušaj lopovluka. No, za sada je 1:0 za mene, a reći ću vam sljedeći tjedan jesmo li veslali na Inishmore wink


Samo neka nam je lijepog vremena pa ćete vidjeti slike pustog, divljeg dijela, smaragdnog otoka. mah

Post je objavljen 30.04.2009. u 23:59 sati.