Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

BIZNIS SVINJSKE GRIPANIKE?!

Kako se bezočnom manipulacijom brzo zarađuje:
TA MI FLUenca smrdi – netko baca ZA NAMA VIRus?!


Opet ista priča?! Već samo o tome pisao, ali moram opet premda mi se tema gadi. Unaprijed znadem da ću opet dobiti etiketu paranoika, ali ponavlja se stari scenarij koji "smrdi" na staru metodu eksperimentiranja na širokoj populaciji. Zapravo, i najnoviji slučaj tzv. "svinjske gripe" nekima će biti dokaz kako su "svi đavli" najprije uspješno testirani na katolicima (kao i virus side u Africi) pa tek onda uspješno pretvoreni u epidemiju ili pandemiju!

Ta "gripozna svinjarija" prokazuje zanimljivost da svjetski moćni lobiji (koje Talijani zovu "globalna mafionerija") u točno određenim vremenskim razmacima siju paniku i (kao usput) na njoj masno zarađuju. Dovoljno je sjetiti se svjetske histerije oko tzv. antraksa, zatim tzv. kravljeg ludila, zatim... Nakon toga, da se ne bismo uspavali, mediji su masu odmah uplašili tzv. ptičjom gripom i panikom, koja je u Hrvatskoj zavladala nakon što su na jezero u slavonskom selu Grudnjak sletjela dva mađarska navodno zaražena labuda.. Itd, itsl... stalno ista priča... Samo, sada su na redu - SVINJE!

Kad je prije nekoliko godina krenula fama s onom famoznom ptičjom gripom, negdje sam o tome pisao bijesan zbog globalne obmane... Naime, nakon što su se 11. rujna 2001. one metalne ptičurine u New Yorku zabile u Blizance epidemija straha od raznih virusa oblijeće sav globus. Zato su onda, baš kao i danas, ponavljali da valja ozbiljno uzeti procjene da će od pandemije stradati čak 50 milijuna ljudi.

Zapravo, ako se zna koliko je jednostavna proizvodnja virusa u vojnim laboratorijima za ratnu industriju, uopće ne treba sumnjati da ti isti laboranti bez teškoća mogu viruse mutirati u mirnodopske svrhe. To više što rast populacije u siromašnim zemljama tzv. Trećeg svijeta opasno raste i silno ugrožava svetinju njihova Bruto Domaćeg Proizvoda per capita. Zato im je lakše ako one što se množe kao štakori povremeno udari per capita neki virus nego rat. Zabrinutost globalnih laboranata otkrio je i podatak da u svijetu svake minute od side umire jedno dijete. Međutim, treba se upitati – GDJE? Odgovor je: Najmanje u zemljama gdje žive bogati laboranti!

Zato meni više uopće nije čudno da je (tada, a isto je i sada!) istodobno s pojavom famoznog H5N1 krenula i jaka medijska promičba navodno spasonosnog lijeka. Kao da je riječ o čistoj računici, ako laboranti, čim se pojavi virus već imaju lijek (čak dva; drugi je kvazikonkurencija, od tzv. tvrtke kćeri)! To može biti slučajnost, a može značiti da su oni na vrijeme izolirali i virus i antivirus. Evo, sada se jedan famozni spasonosni "lijek" zove TAMIFLU, a drugi ZANAMAVIR. Zgodna imena. Ali pučka etimologija iz njih odmah iščitava značenje: ta mi (in)fluenca nešto smrdi, kao da netko baca za nama virus!

Jao, ali to smrdi opet na neku zavjeru. Međutim, povijest odstranjuje paranoju (nojevi zasad nisu ugroženi!) i kaže da je glavnom proizvođaču toga "spasonosnog lijeka" (koji je i opet i kod nas razgrabljen!) švicarskoj tvrtki Roche licencu za Tamiflu prodala američka firma Gilead (zvuči nekako simpatično starozavjetno). Zatim, otkriveno je da je najveći dioničar u Gileadu bivši američki ministar obrane Donald Rumsfeld, sa svoticom od preko 30 milijuna zelembaća. Zato je i analitičar političke flore&faune dr. Nikola Visković, profesor na splitskom pravnom fakultetu, izjavio svojedobno da je i virus side najvjerojatnije nastao kao posljedica laboratorijskih manipulacija s nekim majmunima, nakon čega je "stvar" izmakla kontroli i prešla na čovjeka.

Međutim, Tamiflu, na žalost uplašenih ljudi, ipak nije nikakav lijek. On samo iznimno djelotvorno ublažava simptome bolesti – kao što npr. Andol liječi glavobolju i skida temperaturu, ali nema utjecaja na uzročnike tegoba. Postalo je izgleda očito je da i sada (ponovno) u igri golem biznis, jer je Roche, čiji su vlasnici teški više od 30 milijardi eura, jedini vlasnik licence za proizvodnju Tamiflua, na kojem bi (prema nekoliko godina staroj procjeni) u sljedećih samo nekoliko godina mogao zaraditi dodatnih više od 3 milijarde eura (a sada se priča ponavlja)!

Zato je tada, dok je u Kini "harala" kva-kva-pandemija i panika, silno rastao pritisak, osobito iz mnogoljudnih zemalja Azije, da im se omogući prozvodnja tzv. generičkog Tamiflua. Usprkos otporima monopolista, ima znakova da bi Roche mogao popustiti, javljali su mediji. To znači da će se laboranti ipak puku smilovati i dopustiti mu djelotvorno ublažavanje simptoma ptičje gripe kad mutirani virus (njihovom odlukom) izmakne kontroli. Tako će broj onih koje će H5N1-? pokositi biti u minusu za koji milijun, a inkas će svejedno biti nekoliko milijuna puta više nego (zero)pozitivan. Sada je razlika samo u tome što je na mjestu one petice - jedinica. Vrlo važno, laborantima je ionako važan samo broj nula iza prve znamenke!

I "što nam je (sada) činiti, braćo?", stoji u Bibliji na jednom mjestu. Možda je u pitanju tek "pravo na vlastiti plamen ludila", na koje u svojoj doctrini potiče razvikani Pablo Coelho. Ali što s onima koji tvrdoglavo odbijaju globalno ludilo? Naime, da bi se čovjek zaista zarazio (nekadašnjim) virusom H5N1, morao bi doslovce, kako veli naš puk, izist govno zaražene ptice! Jer sirovu piletinu nitko normalan ne jede. Tako je isto i danas sa svinjetinom, kažu stručnjaci.

Dakle, je li vrijeme da naš mozak postupi energično, kao što se svojedobno pokazalo nadležno hrvatsko ministarstvo i naredilo "pileći genocid" po slavonskim selima, pa da to sve dobro uočimo i povežemo. Jer danas je doslovce na djelu aforizam koji kaže da je MEDICINA toliko napredovala da je za svaki LIJEK pronađena BOLEST! To također znači shvatiti kako ni jedna globalna "tvornica novca", koja lako i jednostavno, na račun ljudske naive, straha ili bolesti nemoralno zgrće golem profit - neće zbog toga imati grižnju savjesti! No pravo je pitanje: zar im moramo u tome pomagati?

Kao što su - na jedinstven način i u potpuno drukčijim (političkim i ostalim okolnostima) - u velikoj i tipično hrvatskoj naivnosti učinili naši junaci Petar Zrinski i Fran-Krsto Frankopan, koji su na današnji dan 1671. godine, deglavirani radi glavnice ondašnjeg "globalnog dobra" i ondašnjih imperijalnih laboranata!


Post je objavljen 30.04.2009. u 15:38 sati.