Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NOVA VODSTVA U 125 DVD-a

VARAŽDIN

U vatrogasnoj organizaciji na području Varaždinske županije, koja okuplja oko deset tisuća članova - dobrovoljnih vatrogasaca, okončano je razdoblje održavanja izbornih skupština po dobrovoljnim vatrogasnim društvima, koje je praktički počelo s prvim danima ove godine. U protekla tri mjeseca održano je 125 izbornih skupština, a to je ujedno i sveukupni broj teritorijalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su učlanjena u županijsku Vatrogasnu zajednicu.

Na spomenutim izbornim skupštinama birala su se nova vodstva dobrovoljnih vatrogasnih društava, koja će pojedina društva voditi do 2013. godine, pa su tako izabrani i novi predsjednici za svaki DVD u Varaždinskoj županiji.

Image and video hosting by TinyPic

Kada je riječ o varaždinskom području, na čelu DVD-a Varaždin, najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Hrvatskoj, tijekom iduće četiri godine bit će Mirko Svetec, aktivno društvo iz Gornjeg Kučana predvodit će Zoran Borovec, a na čelu DVD-a Gojanec i dalje će biti Zlatko Ister. Što se tiče općina koje su u neposrednom susjedstvu s gradom Varaždinom, Alenko Skupnjak izabran je za predsjednika DVD-a Trnovec, Davorin Cvek za predsjednika DVD-a Kneginec Gornji, Stjepan Šinko će biti na čelu DVD-a Beretinec, Josip Međimurec izabran je za predsjednika DVD-a Jalžabet, a Franjo Levatić dobio je povjerenje članova DVD-a Sveti Ilija.

U sjeverozapadnom dijelu Varaždinske županije Zvonko Mikac izabran je za predsjednika DVD-a Petrijanec, Robert Kovačić za predsjednika DVD-a Vinica, a Franc Težak će iduće četiri godine voditi vatrogasce iz DVD-a Lovrečan - Dubrava. Svakako valja spomenuti i podatak da je Marijan Videc izabran za predsjednika DVD-a Svibovec Podravski, društva koje je aktivirano sredinom prošle godine, a na taj je način Općina Sračinec, koja dotad, kao jedina na županijskom području, nije imala dobrovoljno vatrogasno društvo, “pokrivena” jednim DVD-om. varaždinske vijesti



Post je objavljen 29.04.2009. u 12:15 sati.