Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

Potvrđeno - Zelena lista u Zadru

Sada i službeno - stranka Zelena lista izlazi na lokalne izbore i u Zadru! sretan

Za Gradsko vijeće, u Gradskom izbornom povjerenstvu zaprimljeno je 7 lista. HDZ-ova s koalicijskim partnerima (HSP,HSS,HSLS,HSU), SDP-ova s njihovim koalicijskim partnerima - HNS, lista HČSP-a, Zelena lista, lista DSU-a i dvije nezavisne; Željka Predovana i Drage Petričić.
Kandidaturu za gradonačelnika Zadra podnijeli su samo Zvonimir Vrančić (HDZ) i Ingrid Antičević - Marinović (SDP).

Više detalja kasnije a sad prenosim dobre vijesti iz Karlovačke županije:

Karlovac - Zelena lista predala kandidature.

Sinoć oko 21 sat predstavnici Zelene liste predali su svoje prijedloge kandidata za karlovačkog gradonačelnika i župana, a tijekom dana i za gradonačelnika Duge Rese, Ozlja, te za načelnika Vojnića. Istovremeno su predani prijedlozi kandidata za općinska i gradska vijeća i Županijsku skupštinu.
Za župana Zelena lista kandidirala je profesora Vladimira Peršina (zamjenici Branka Bišćan i Mile Sokolić), za karlovačkog gradonačelnika Krešimira Premužića (zamjenici Emina Brcković Šmajgel i Fran Brdar), za gradonačelnicu Duge Rese Nelu Dugi Novački (zamjenici Dragica Keser i Neven Kučinić), za gradonačelnicu Ozlja Đurđu Perko (zamjenik Zdravko Ferenac) i za načelnika Vojnića Petra Marijanovića (zamjenik Voin Opačić). Na kandidacijskim listama zelenih prilično je ravnomjerna rodna ravnopravnost, zastupljene su različite socijalne i dobne skupine, od mladih, preko osoba sa invaliditetom do osoba tzv. treće životne dobi. Na listama je dosta osoba koje nisu članovi stranke, a neki su na žalost i izostavljeni zbog brzine, gužve i velikog posla koji je jučer trebalo obaviti.
Kao što je i bilo najavljivano proces prikupljanja potpisa potpore bio je vrlo zahtjevan ali i koristan jer se pokazalo da mnogi stanovnici Karlovca i Karlovačke županije znaju zašto se zalažu predstavnici zelene političke opcije. Ukupno, više od 2600 potpisa za župana, te za ostale kandidate, pokazuje da je ovaj veliki organizacijski napor bio svrhovit. Nadamo se da će to pokazati i daljnji tijek ove kampanje.
Srdačan pozdrav.
Mile Sokolić
Tajnik Zelene liste
Karlovačke županije



Post je objavljen 28.04.2009. u 16:31 sati.