Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Brown u Afganistanu i Pakistanu

Britanski premijer Gordon Brown stigao je u ponedjeljak navečer iz Afganistana u Islamabad gdje će razgovarati s pakistanskim predsjednikom Asifom Alijem Zardarijem.



Brown je u Afganistanu razgovarao o novoj strategiji borbe protiv terorizma u dvjema susjednim zemljama. Brown je stigao u Pakistan u trenutku kad je vojska počela protunapad na sjeverozapadu zemlje na uporišta talibana bliskih Al-Kaidi.

Nakon kratka iznenadna posjeta Afganistanu, gdje je razgovarao s predsjednikom Hamidom Karzaiem, Brown je službeno najavio da odlazi u Islamabad na susret s pakistanskim predsjednikom, prenosi AFP.

Karzai je u Kabulu prvi put službeno najavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 20. kolovoza. Brown je na konferenciji za novinare nakon susreta s Karzaijem naglasio da su granična područja između Pakistana i Afganistana rasadnik terorizma te da lanac nasilja povezuje ta područja s ulicama brojnih glavnih gradova u svijetu.

Izborna godina koja je u tijeku bit će ozbiljan ispit za sve, ocijenio je Brown i podsjetio da Velika Britanija nosi svoj dio tereta u Afganistanu s više od 8000 vojnika. Nekoliko zemalja NATO-a, među kojima i Velika Britanija, najavilo je pojačanja u tijeku drugih predsjedničkih izbora u Afganistanu. Na prvima je 2004. s 55 posto glasova pobijedio Hamid Karzai.

Post je objavljen 28.04.2009. u 10:20 sati.