Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Pobjeda sjajne Hrvatske, kadeti Makarske pobjedili Nadu

GSC „MAKARSKA
3. kolo ENC
Hrvatska – Lavija 21 : 13 ( 15 : 13 )
Gl. sudac : G. De Santis ( Italija )
Pomočnici: Gavez ( Slovenija ), Jelavić ( Hrvatska )
Gledatelja : 500


HRVATSKA: Sljepčević, Buzov, Čulić, Begovich, Sabljić, Šimić, Rubelj, Blažević – Bandov, Dedić, Sekovanec, Mrkoci ( 5 ), Šuta, Grubišić, Mihalj, Jurišić ( 16 ), Borozan, Ujaković, Pregun, Osmanović, Čolić, Tvrdić, Tamburić, Holjevac, Letica

Pomlađena hrvatska reprezentacija izborila je vrijednu pobjedu u trećem kolu Prvenstva Europe skupina B2. U izuzetno uzbudljivoj utakmici hrvatski mladići opravdali su povjerenje stručnog stožera te hrabrošću i zalaganjem tijekom cijelog susreta pobijedili momčad Latvije 21 : 13. Bila je ovo odlična utakmica, krajne neizvjesna do samoga kraja, i zaista je prava šteta što je izostao veći odaziv navijača jer propustili su pravi sportski spektakl u gradu pod Biokovom. Hrvatski izbornik Lovreta i njegovi pomočnici Puljiz i Ursić mogu biti ponosni na svoje igrače koji su od samog početka utakmice “ginuli“ na terenu i zasluženo slavili.Odlično su naši otvorili utakmicu i već u 6. minuti preko Mrkocija došli do vodstva. Sredinom prvog poluvremena fizički vrlo jaki latvijci uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist te u 27. minuti vode 13 : 8. Tada na scenu stupa Jurišić koji prvo uspiješno pretvara kazneni udarac a zatim i polaže za vodstvo Hrvatske na poluvremenu 15 : 13. U nastavku gosti agresivnijom igrom pokušavaju preokrenuti rezultat međutim Hrvatska je kolektivnom igrom s brzom izmjenom ritma slomila fizički snažniju momčad gostiju i do kraja utakmice iz dva kaznena udarca Jurišića došla do važne pobjede 21 : 13. Od igrača Makarske nastupili su Dedić, Šimić i Mrkoci, kojemu je ovo bio debitantski nastup, dok Pregun, Letica i Osmanović nisu ulazili u igru. Nažalost, zbog pobjede Nizozemske na Malti Hrvatska je izgubila mogučnost nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra na Novom Zelandu 2011, jer samo prvoplasirana mom
ad nakon 4 odigrana kola ide dalje. Sljedeći vikend Hrvatska u Splitu dočekuje Švedsku. Početni udarac je u 17 : 00.
Poredak u našoj grupi pogledajte na FIRA _ AER.

Jakša Lovreta, izbornik Hrvatske: Bez riječi sam. Odigrali smo sa srcem i zasluženo pobijedili. Moramo poraditi na nekim segmentima u igri ali sam više nego zadovoljan.Imali smo čak 6 debitanata u ekipi koji su pokazali da možemo na njih ozbiljno računati u budućnosti. Sljedeći vikend igramo u Splitu protiv Švedske i ako budemo na pravoj razini možemo se nadati novoj pobjedi.

Josip Mrkoci , igrač: Odigrali smo odličnu utakmicu i zasluženo slavili. Presretan sam zbog svog zgoditka i činjenice da sam prvi reprezetntativni nastup imao pred makarskom publikom koja je bila sjajna.

MAKARSKI KADETI BOLJI OD NADE

Kao predigra reprezentacijama Hrvatske i Latvije kadetske ekipe ( U -15 ) Makarske, Nade i Brača odigrale su prijateljski turnir. U prvoj utakmici makarani su predvođeni Borasom i Lovrićem odličnom igrom pobjedili favoriziranu Nadu 15 : 7, dok su protiv kombinirane ekipe Brača i Nade remizirali 5 : 5. Za Makarsku su nastupili: Boras, Vrličak ( 5 ), Kovačić, Kurilj P., Kurilj A., Lalić, Lovrić ( 5 ), Pejković ( 5 ), Selak, Puharić ( 5 ), Granić, Majić, Grle, Bockovac.
REZULTATI:
Makarska : Nada 15 : 7
Makarska : Brač 5 : 5


Post je objavljen 27.04.2009. u 19:44 sati.