Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uvijekbolji

Marketing

Odmor



Jedan moj prijatelj me nedavno nazvao i svečano objavio da je dao otkaz na poslu. Moj odgovor je bio da mu iskreno čestitam na tom potezu. Naime, njegov posao je bio tako stresan da je u dvije godine od dolaska na to mjesto već počeo imati problema sa srcem. Od zdravog 28-godišnjaka je stigao do kronično neispavanog 30-godišnjaka s viškom kila i srčanim problemima. Točka na i je došla kada je bio kod doktora na pregledu, upravo zbog tih problema. Telefon mu je stalno zvonio, zvao ga je šef, zvale su ga stranke, zvali su ga kolege s posla. Doktor je gledao u nevjerici, mjerio mu tlak i puls dok je moj prijatelj govorio na telefon i na kraju rekao da je najbolji lijek koji mu može preporučiti upravo - otkaz.

Lekcija ovdje, koju je moj prijatelj srećom naučio prije nego je bilo prekasno, jest da naš život i zdravlje jednostavno mora imati veću cijenu od našeg posla. Uvijek možemo naći drugi posao ili drugi izvor prihoda, ali jednom uništeno zdravlje ili život ne možemo više vratiti.

Zato ja evo odlazim na 10 dana godišnjeg odmora. wave Isključit ću mobitel, kompjuter, televiziju, otići ću nekamo daleko, putovati po nepoznatim krajevima s nekim meni dragim ljudima, uživati i odmarati se. Nadam se da ćete i vi uspjeti iskoristiti praznik/vikend/slobodne dane za uživanciju!

Post je objavljen 24.04.2009. u 15:00 sati.