Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ARSENAL ORUŽJA BAČEN U DVORIŠTE DVD KAŠINE

KAŠINA
Piše: Dražen Krajcar

U dvorištu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kašina službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave zagrebačke izuzeli su veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava koja je pronašao predsjednik DVD-a. Službenici su preuzeli protuoklopnu minu TMA-4, 16 ručnih bombi M75, dvije ručne bombe M50, šest kilograma eksploziva TNT, dva protuavionska streljiva cal. 20 mm i 550 puščanog streljiva cal. 7,62X39 mm. .

Nije poznato kada su minsko-eksplozivna sredstva ostavljena u dvorištu, a pronašao ih je predsjednik DVD-a Kašina I. P. (52) u utorak ujutro. Nakon nevjerojatnog pronalaska zapanjeni I. P. odmah je obavijestio policiju. Na mjesto pronalaska stigli su djelatnici Protueksplozivnog odjela PU zagrebačke, koji su osigurali područje te izuzeli eksplozivna sredstva.

Policija je u dvorištu vatrogasnog društva pronašla: jednu protuoklopnu minu TMA-4, 16 ručnih bombi M75, dvije ručne bombe M50, šest kilograma eksploziva TNT, dva komada protuavionskog streljiva te 550 komada puščanog streljiva. Policija pretpostavlja da je građanin eksplozivna sredstva imao u posjedu još od ratnih vremena te ga se želio riješiti na anoniman način. »Ovo je najgori način rješavanja ubojitih sredstava koji ilegalno posjeduju građani.

Ovakvo odbacivanje oružja, eksplozivnih sredstava i sličnog može završiti s tragičnim posljedicama, što ovaj put, na sreću, nije bio slučaj«, rekli su nam u PU zagrebačkoj. »Ponovo molimo građane da iskoriste mogućnost koju im pruža Zakon o oružju, članak 97., da bez sankcija predaju ubojita sredstva koja posjeduju. Sve što trebaju napraviti je da obavijeste policiju na broj 92, nakon čega će djelatnici Protueksplozijskog odjela izaći na mjesto dojave i izuzeti ubojita sredstva«, rekli su u policiji.

U policiji su upozorili i da odbacivanje i ostavljanje ubojitih sredstava na svim prostorima, a pogotovo u urbanim sredinama, predstavlja neodgovorno i izuzetno opasno ponašanje kojim se dovodi u opasnost sebe i ostale građane. Policija će u takvim slučajevima intenzivno tražiti neodgovornu osobu koja će zatim biti odgovarajuće sankcionirana. Vjesnik


Post je objavljen 23.04.2009. u 14:08 sati.