Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/framaruzici

Marketing

Hodočašće Frama Hercegovine u Asiz

Čitajući o sv. Franji, njegovu životu i djelovanju, uvijek pred sobom imamo zamišljene slike koje se stalno vrte po našoj glavi i nikad ne razmišljaš da bi ih mogao vidjeti... Upravo hodočašće Frame Hercegovine omogućilo nam je da se te zamišljene slike pretvore u stvarnost!!
Krenuli smo na Uskrs iz Gorice polako prema Splitu, pa isplovili u jutro u Anconu...

Framu Ružići predstavljali su Marko Bandić (brat) i moja malenkost Mirko Bandić.
Voditelji hodočašća bili su fra Sretan Ćurčić, uz pomoć fra Vine Ledušića i fra Vjeke Miličevića... Početna točka bila je Porciunkula, u kojoj smo sutradan imali misu. Svetu misu smo imali svaki dan, što je jako važno! Obilazeći i moleći se u Franjinoj bazilici, pred križem sv.Damjana, na brdu La Verna...shvatili samo da nas veže ono što je Franjo tražio cjeli život - zajedništvo i bratstvo!!! Imali smo priliku vidjeti mjesta na koja se povlačio sv. Franjo i družio se s prirodom. Na ulasku na ta mjesta između stijena osjetio se snažan duh franjevaštva!!

Umorni, ali uvijek raspjevani framaši su sva ta mjesta doživili u Duhu...

Dvadesetak kilometara od grada Assisa krivudavom cestom nalazilo se naše prenoćište u mjestu Foligno. Ne bih mogao da spomenem to mjesto a ne pozdravim kuharice koje su bile preljubazne i uvijek na usluzi sa osmjehom... Kako što kraće opisati tjedan dana sa fantastičnih 40-ak framaša koji te odmah zavole kao brata - NEMOGUĆE!!! Uspomene će mi vječno bit urezane u sjećanje...

Image and video hosting by TinyPic

Mirko

Post je objavljen 21.04.2009. u 14:48 sati.