Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

BITI ILI VEGETIRATI

Raznim metodama „dugovječnosti“ koje najčešće nalazimo u kineskim metodama , i ako je dosada poznata rekordna dugovječnost sa Kavkaza, koja, navodno bilježi jedan život dug 164 godine.
Po vlastitim saznanjima USA ima relativno najviše stogodišnjaka
Upravo se svakodnevno dopisujem sa tamošnjim bračnim parom, bliskim prijateljima, pred sam 103. Johnov rođendan, koji je upravo prelomio kuk, i sada se nalazi na post operativnoj rehabilitaciji.
Kad ga je supruga 97.godišnja Mary jučer posjetila, prvo što je John uzviknuo nasmiješen: „ Vodi me kući“.

Nigdje se, međutim, u Kini, na Kavkazu, najmanje na Balkanu, niti u Americi ne kontemplira o danom nam bitku, shodno sociološkim uvjetima jednog društvenog podneblja i genetskoj strukturi svake žive individue.

Nigdje se i ne propitkuje, najmanje u današnjoj Kini, u kojoj je ljudska egzistencija svedena na radnu satnicu od nekih 20 centi američkog dolara, o smislu i zadržajnosti humanog bitka.
Dugovječnost zagoličuje u toj mjeri, da njegova paralelna dimenzija kvalitete življenja potpuno zapostavlja naše smetnuto prisjećanja na upravo neke najveće genije čovječanstva koji su često bili kratkovjeke osobe, dok je česta dugovječnost popraćena, ( ako ne i uslovljena) inertnim preživljavanjem, vegetiranjem.

Draga L.,
iskreno se zahvaljujem na ponuđenu jednu od kineskih metoda te dugovječnosti.
Vaš Severino


Post je objavljen 21.04.2009. u 13:25 sati.