Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Sir Paul McCartney LIVE

Sir James Paul McCartney gostuje ove nedjelje, 26. travnja na Svid-u od 21h.
Što kazati o McCartneyu i njegovoj glazbenoj karijeri koja traje 45 godina, a da bude kratko?
Nakon raspada "The Beatlesa" McCartney je započeo izuzetno uspješnu solo karijeru i osnovao bend "The Wings" sa svojom prvom suprugom, pokojnom fotografkinjom Lindom Eastman. Napisao je glazbu za mnoge filmove (definitivno je najpoznatija filmska tema "Live or let die" iz serijala o Bondu), pisao je čak i klasičnu glazbu, elektroničku, pisao glazbu za mnogobrojne pjevače i surađivao na mnogobrojnim dobrotvornim projektima.
Upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najuspješniji glazbenik popularne glazbe sa 60 zlatnih albuma i prodajom od 100 milijuna singlova. Njegova pjesma "Yesterday" (originalno u izvedbi "The Beatlesa", naravno) drži rekord s preko 3700 različitih covera. Pjesma "Mull of Kintyre" u izvedbi "The Wingsa" iz 1977. godine prvi je single u povijesti Britanije koji je prodan u nedostižnih 2 milijuna primjeraka.
Njegova izdavačka kuća "MPL Communications" ima autorska prava na glazbenu ostavštinu Buddy Hollyja, mjuzikle "Guys and Dolls", "A Chorus Line", i "Grease".
Obzirom da su oboje, i Linda i Paul bili planetarno poznati po promicanju vegeterijanske prehrane (a Linda i po pisanju mnogobrojnih vege-kuharica), Paul je i nakon njezine smrti ostao dosljedan zaštiti životinja, vegeterijanstvu, ali i pomoći zemljama 3. svijeta, borbi protiv miniranja kopna (ratovi!), itd, itd.
Prvi samostalni album izdao je svega tjedan dana nakon formalne objave o raspadu "The Beatlesa", 1970. godine. Već iduće godine zajedno s Lindom i prijateljima Dannyjem Lainom i Dannyjem Seiwellom osnovao je "The Wings". Početkom osamdesetih započeo je potpuno solo karijeru, a početak iste započeo suradnjama s Michaelom Jacksonom i Stevieom Wonderom. Devedesetima je bio zaokupljen pretežno suradnjama s Royal Liverpool Philharmonic udruženjem, s Harrisonom i Starrom radio je na dokumentarnom serijalu o legendarnim Beatlesima, a 1995. izdao "novu" buba-pjesmu "Free as a bird". 1997. izdaje album "Flaming pie", 1999. "Run Devil Run ".
U posljednjoj dekadi puni novinske stupce uglavnom zbog svoje teatralne brakorazvodne parnice s Heather Mills, i vezom s Nancy Shevell. izdaje albume "Liverpool Sound Collage ", "Driving Rain ", "Chaos and Creation in the Backyard " i "Memory Almost Full ".



U nedjelju 26. travnja slušamo dvostruki live album "Back in the world" iz 2003. godine. Na tracklistu se nalazi presjek ne samo solo karijere, već i neke najznačajnije pjesme "The Beatlesa" i "The Wingsa".

Tracklist:
1.Hello Goodbye
2.Jet
3.All My Loving
4.Getting Better
5.Coming Up
6.Let Me Roll It
7.Lonely Road
8.Driving Rain
9.Your Loving Flame
10.Blackbird
11.Every Night
12.We Can Work It Out
13.Mother Nature's Son
14.Carry That Weight
15.The Fool on the Hill
16.Here Today
17.Something
18.Eleanor Rigby
19.Here, There and Everywhere
20.Calico Skies
21.Michelle
22. Band on the Run
23.Back in the U.S.S.R.
24.Maybe I'm Amazed
25.Let 'Em In
26.My Love
27. She's Leaving Home
28.Can't Buy Me Love
29.Live and Let Die
30.Let It Be
31.Hey Jude
32.The Long and Winding Road
33.Lady Madonna
34.I Saw Her Standing There
35.Yesterday
36.Sgt. Pepper's



Do slušanja na 98,4 ili streamu.
NC

Post je objavljen 20.04.2009. u 08:46 sati.