Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ijustwannasay

Marketing

I Don't Wanna Be In Love (-.-)

Uskrs

Nakon buđenja (oko 13h) sjela sam za komp i malo chatala s frendicom na fejsu,ili icq-u ne znam više.
Tek nakon nekog vremena, dok sam se sjetila da je Uskrs požurila sam se stuširati jer nam dolazi rodbina iz Zagreba (Ima nas sve po svud, nea šta :D)
Naravno, kasnili su dobra 2 sata jer ih je moja baka (njihova teta) odvela u staražki dom vidjet moju prabaku i njezinu cimericu Katu, koja ima onog njemca koji skriva stvari
po kući (Alzheimer) i koja me uporno zove Marica i nakon nekog vremena me ponovno pita kak se zovem. Mama je već zivčana. Veli da bu ih baka sve po svud sad vozila. Meni je
svejedno jer ne volim baš previše dok nam rodbina dolazi. Mama je već svu hranu koju je skuhala stavila na stol. Tata mi dahće pod vratom govoreći da se tream zbegecati jer tak valjda ne bum dočekala goste.
Slegnula sam ramenima i otišla, beživotno, u kupaonicu.
'Ding Dong!'
Wtf? Došli su? Pa, vjerovatno jer su se vrata otvarala i moja mama se smijala sve u 16.
Došla je Tinja u moju sobu tražeći moju mačku. A već sam joj 3x rekla da se neda čuvati jer se boji nepoznatih ljudi.(A ima oko 25 godina)
Nakon šta je zapela za moje crteže i kada sam ju naučila ko je to Sanji, svi su me zvali na ručak. Kada sam došla u blagavaonu tamo su bili Orhan (Tinjin brat visoki 2.5 metra), teta Jadranka i striček Amir, njihovi roditelji.
Sjela sam za glavu stola ali nisam dugo sjedila jer je Tata 'opet' zapel za dlakavu majcu i nek se idem skefati ili nek si ju promijenim. I dok sam odlazila od stola još mi je rekel da me neće videti bez papuča. A imala sam ih.
Ah, ništ, mislila sam si da si oblečem onu kockastu XXL majcu još od rukometnog prvenstva, ali bih se ipak isticala u okolini. Našla sam jednu udobnu crnu i oblačila po hodniku, ono, u hodu.
Sjela sam natrag za stol, i počela grabiti si juhu (ustvari onu kašu, jer baš i ne volim juhu), a svi su svoju juhu već pojeli. Popravila sam si kečkice, koje sam si složila prije nego sam išla presvlačiti majicu) a teta Jadranka je nešto govorila:
-''Mene je to sram reći, ali vi ste mi rodbina pa ću vam, kao obitelj, reći''.
Srčući juhu pogledala sam prema njoj.
-'' Mene moj sin, Orhan, zove 'Stari šišmiš'''.
Malo mi se zahliknulo od smijeha, ali sam prestala jer se nitko drugi (osim Orhana) nije smijao.
-''Ne samo da me zove šišmiš, nego već stari šišmiš.''- nastavila je.
I još pričala kak je, dok vježba aerobiku, Orhan zafrkava da ''čuje let šišmiša po tepihu''. Isključila sam se dalje jer se mama ustala i donesla racu, iliti patku.
Ali ju nisam jela jer su pokraj mene bili pohanci, oni mamini. I dok sam 'lovila' jednog pohanca i zabila vilicu u to pohano pureće meso, pitala me teta dali se mislim baviti umjetnošću dok završim srednju a Tinja je samo dodala da 'onda ideš u Zagreb!', ali sam slegnula ramenima i rekla da ne znam, dok su moji roditelji
ponosno me hvalili za 'Prvo mjeso u županiji! Micek moj dragi!'. Nakon igranja s kukuruzom od francuske salate u mom tanjuru (znači 1h kasnije) pitala me mama, otvarajući flašu, dali si oću malo 'pivicu spiti'.
- A kai? Već pije?-
- Ma, malo kod bakice.-
-Pa treba cura vježbati!- rekla je teta Jadranka i nastavila: ' Trebaš reći roditeljima da se pripreme kad se napiš, kai ne?' Rekla je smijući se.
Ja sam ju gledala kao da je friško izašla iz Vrapča.
-Pa sad dok bu srednja, buš izlazila po kafićima...Trebaš vježbati, hihi.'
Tinja je potvrdila, a ja sam si natočila sok od naranče.

Kako je ručak završio ja sam otišla u svoju sobu punu mira i za komp, naravno, i na fejs, šta drugo. Ali nisam dugo bila na miru jer je došla Tinja pa sam joj morala objašnjavati svoje frendove na facebooku:
-'Viš, ovo ti je Marta, ona ti ide s menom u razred. A ovo ti je Mia koja isto ide s menom u razred. A Mia ima brata... (tražila sam ga po stranici)
-...Koji ti se sviđa.- Prekinula me Tinja.
- Ha? Neeeee...- I u glavi sam si mislila 'Lol'
A onda je zapela da idemo do profila njezinog dečka, pa je Mii brat ostal u njezinoj glavi ko, 14- godišnjak.
Nakon što je vidljela sve šta je htjela na fejsu uzela je malu knjigicu viceva govoreći 'kako su joj Mujo i Haso vicevi naj.' sjela na moju udobni stolac.
Smijala se i čitala vicecve sve dok njezin brat nije došo u moju sobu. Pomagal mi je verbalno kako preći sniper igricu online, rekao da pojačam neku pjesmu.
Pala je Good Charlotte *smile*.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Uskrsni ponedjeljak

Tata je zapel da idemo na Voću k mojim drugim baki i dedi.
U 1h sam si uspjela napuniti cijelu bateriju na mp3-u. I dok sam si slagala frizuru s mamom, rekla sam joj da ću 'naheftati' tatu da mi kupi mangu (Pa dosadno je u autu), ali premda nije bilo nitijedne mange prvi dio, morala sam se zadovoljit paketićem Orbit
žvaka od malina.
Sjeli smo u auto i krenuli.
Tata je ciiiiiiiiijelo vrijeme nešto govorio, meni, ali ga ja nisam čula zbog slušalica, pa dok sam ih skinula i pitala kai je rekao, odgovori mi uvijek: 'Ništa, ništa.' Natrag sam se vratila Maroonu 5 i pjesmi 'She Will Be Loved'. Da sad skretim 2 sata dugi put- Napokon smo stigli!!! Tata je skoro pogazio njihovog psa... ali osim toga deda je
došao pred vrata prvi. Nakon kai smo se izljubili i kai ja znam šta još, već smo sjedili unutra, a tata je baki i dedi neuspješno obješnjaval 'kak je Pepsi još topla i nek se malo ohladi f frižideru'. Zatim se baka *opet* žalila na dedu zbog neke pile i kak je on stari i da si nek kupi novu pilu ili da nađe nekog dudeka koji 'bu sva drva spiliu'. Dalje ništ nisam kužila.
A kada su došle Hana i Lana moje sestrične, koje su išle nekom Davidu jer im komp ima virus, sjeli smo se svi vani. Moja mama je pitala za mačka, pa ga je Lana donesla jer je crkal gore, na tavanu. Mačak se zove David Caruso jer je žuti ko Horatio iz CIS Miami. Nakon nekog dugog čavrljanja baka je zamolila Hanu nek skoči v podrum po staroga kruha.
Pitala me dali idem s njom, a ja sam potvrdila. Otključavala je vrata od podruma starim dugim ključem i govorila kak su im peseka, Žnoru ubili, utopili u Mlakoj. Ja sam se začudila jer sam za tog psa, kojeg je tata skoro pogazil da je on Žnora, a vidjela sam Žnoru puno puta.
-'Ak to nije Žnora ko je onda ovo?'- pitala sam pokazujući na psa.
-'To je Žnorin brat. Slični su ali nisu isti.'-
I kometirala da su za rođendan trebale kopati grob za Žnoru i smijale su se jer nisu znale drugo ništa. Nakon toga uzela je stari kruh i požurile smo gore. Mačak je promijenio mjesto vegetacije. Sad spava na travi, pokraj znaka, a Žnorin brat, Buba, ga je zafrkavao.
I osim još dugih razgovora povratka natrag u kuću jer vani puše mrzli vjetar i gledanje Jumanjija, sve je 'brzo prešlo'. Išli smo doma jer tata ima utakmicu u Lepoglavi.


Image and video hosting by TinyPic
(Ja, K)

Image and video hosting by TinyPic
(moja ogrlica i moj zajček za Uskrs)


Post je objavljen 19.04.2009. u 19:48 sati.