Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskakatolickamladez

Marketing

Pasivnost, šutnja i tren kada se osjećaš poput Šimuna

Potiho sam otvorila vrata sobe da se upoznam sa novim ljudima.
Početno oduševljene nismo krili zbog obostranoga nam susreta, ali ubrzo je ono splasnulo jednim pitanjem i odgovorom: „Reci mi, što misliš, postoji li nešto nakon smrti?“ Zastala sam iznenadivši se prisutnoj ozbiljnosti u govoru jednoga trinaestogodišnjaka s obzirom da se nalazio u društvu takozvano popularnih frajera.
Radosna što ga zanima nešto o vjeri, a istovremeno i skeptična, bržebolje tražila sam odgovor.
-„Ovoga, mislim da bi najbolje bilo da potražimo odgovor u Svetome Pismu.“
-„Svetome Pismu?" izusti sa čuđenjem pa rekne svoj konačan odgovor: -Pa jedva da lektiru pročitam, a kamoli i to. Uostalom, nije ni zanimljivo. Sve sam to već pročitao.“
Prasnuli su u smijeh, on i još nekolicina poznanika, te nastavili sa neprimjerenim načinom izražavanja i psovkama, te tko će se dosjetiti još nečega da bi nastavili u pravcu negativnosti.

Nažalost, nisam shvatila namjeru, a dječaku odajem priznanje da je vrlo vješto sakrio sarkazam prilikom postavljenja dotičnog mu pitanja.
Nakoh tog kratkog vremena oni su se promijenili zbog utjecaja starijih u društvu. Služeći njima, krenuli su istim putem da bi postali kao oni, uvjereni u priču o popularnosti.

Iz nekog razloga trebala sam se naći tamo, u onome trenutku, ali nisam dala sve od sebe da se potrudim razjasniti im odgovor. Predala sam se pasivnosti i odabrala šutnju kao prikladan odgovor. Toga trenutka osjetila sam kao da sam zatajila Isusa.




Post je objavljen 19.04.2009. u 09:01 sati.