Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framakarlovac

Marketing

X. PLANINARSKI KRIŽNI PUT

Nakon podužeg iščekivanja do kojeg je došlo iz tehničkih razloga, vrijeme je da i vas, drage nam čitatelje diljem Domovine i šire, upoznamo s našim 10. jubilarnim planinarskim križnim putem. Isti se zbio u subotu 4. travnja godine Gospodnje dvije i devete. Okupljanje je trajalo do deset sati kod crkve na Švarči (kad je bio zakazan polazak). Ipak, za neke framaše bilo je potrebno nešto više vremena od predviđenog da se pojave (problemi s prijevozom), ali su zato svi ostali bili uredno točni, strpljivi i toliko su se veselili ovom jubilarnom križnom putu (koji je nekima bio tek prvi) da nisu ni primjetili. Tada nas je dekan blagoslovio te smo izmolili prvu postaju.
Putovanje je započelo prvim korakom s križem na čelu...

Image Hosted by ImageShack.us



Na putu nas je bilo između osamdeset i sto (gdje je x prirodni broj, x E N [1,20], ako jednadžba glasi 80 + x = broj sudionika).To je činjenica.
Osim nas framaša i članova FSR-a, bilo je vjernika iz gotovo svih karlovačkih župa, jedna sakupina krizmanika iz Novog centra i Povijesna postrojba "Karlovački počasni vod ZNG 91". Za ove posljednje možda je potrebno kratko objašnjenje - radi se o skupini od 10-ak dječaka starije osnovnoškolske dobi koji djeluju na principu izviđača, a vodi ih brigadir Dubravko Halovanić. Na križnom su se putu dokazali kao spremni i dorasli zadatku.

Image Hosted by ImageShack.us



Usprkos lošoj vremenskoj prognozi, dan je bio taman po našoj mjeri. S obzirom na to da se radi o 10. križnom putu, sve je bilo uhodano, sudionici su se izmjenjivali u nošenju križa i čitanju postaja, imali smo postaju u šutnji, a cijelo je vrijeme s nama išao i fra Tonio koji je na kraju i predslavio misu u crkvi sv. Josipa.

Image Hosted by ImageShack.us



Naša nas je stara poznanica i ove godine dočekala na svome mjestu...

Image Hosted by ImageShack.us



A osim nje ovaj je križni put doista bio 10. za Petru i Mariju, a zamalo i za Ervina (ajde recimo da kao ipak je, uspio nam se priključiti na 10. postaji - simbolično! :-) Naime, nažalost je bio spriječen poslom. Na 13. smo im postaji čestitali na tom njihovom jubileju, a zatim su djevojke počasno unijele križ u grad dok je Ervin pročitao posljednju postaju.

Jubilarke...


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Križni smo put završili svetom misom u nacionalnom svetištu sv. Josipa gdje nas je domaći župnik dočekao okrjepom koja nam je itekako dobro došla. No, slike govore 1000 riječi pa pogledajte sami kako nam je bilo...


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 18.04.2009. u 11:49 sati.