Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrhb

Marketing

DUHOVNE VJEŽBE ONLINE

Ove duhovne vježbe dolaze svom kraju. Vrijeme je da svatko primijeti darove primljene od Boga kroz vrijeme ovog zajedničkog duhovnog hoda. Pozivamo vas prepoznati te darove kako biste ih sačuvali u svome sjećanju, kako biste se kasnije mogli na njih ponovno vratiti i kako biste se oslonili na njih u svojem daljnjem napredovanju u Duhu. Ukratko, učiniti da ovo naše "virtualno" duhovno iskustvo još malo više postane naša stvarnost.

Kako to učiniti?
Predlažemo vam nekoliko koraka.

Molitva za milost:

Odvoji si vrijeme za molitvu (do sada bi trebao/la imati naviku toga...) - moli Gospodina za milost da prepoznaš sve ono što ti je želio pokazati kroz ovih šest tjedana.

1. Dopusti si, ponajprije, da ti u sjećanje dođu misli spontano, bez konzultiranja bilješki i bez osvrtanja na iznesena razmišljanja na forumu. Zapiši, ukratko, iskustvo i riječi evanđelja koje ti spontano nadolaze u sjećanje i koje su te, na poseban način, dotakle kroz ovo vrijeme DVonline.

2. Drugi je korak da prođeš svoje bilješke i ono što si zapisao/la na forumu. Uoči i zabilježi elemente koji ti se čine posebno upečatljivim. Ne boj se koristiti različitim bojama pri bilježenju na papir.

3. U trećem se koraku osvrni na ono što su drugi napisali na forumu i zabilježi ono što te dotiče, potiče ili osobno poziva na promjenu u tvome srcu.

4. Kao odgovor na ova tri koraka napiši molitvu, kratku, koja će pokušati izreći ono najvažnije od ovog osvrta s obzirom na nekoliko posljednjih tjedana proživljenih uz DVonline. Nakon toga predaj tu molitvu Gospodinu.

Završi molitvu, kao obično, izričući Gospodinu ono što ti je na srcu...


Ukoliko to želiš možeš napisati kratak odjek ovog svog osvrta na forum DVonline i tako svoje misli podijeliti s drugima.


Želimo svakome od vas blagoslovljen kraj ovih duhovnih vježbi.

Vrijeme uistinu brzo leti, te se naše korizmeno druženje lagano privodi kraju. U ponedjeljak možete očekivati naš oproštajni mail. U njemu ćemo vam dati nekoliko prijedloga kako možete nastaviti svoj duhovni put obraćenja. Već vam sada najavljujemo kako ćemo vas u njemu zamoliti za pomoć. Naime, predložit ćemo vam ispunjavanje jednog kratkog upitnika kako biste nam, na taj način, pomogli poboljšati eventualne DVonline u budućnosti.

Post je objavljen 18.04.2009. u 02:39 sati.